Mardin ve Diyarbakır'da 8 terörist etkisiz hale getirildi

Mardin ve Diyarbakır'da 8 terörist etkisiz hale getirildi
Gaziantep'te, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan dördü yabancı uyruklu 10 DAEŞ terör örgütü üyesi yakalandı

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Mardin ve Diyarbakır'da bölücü terör örgütü mensubu 8 kişinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü mensubu bir kişi etkisiz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 205'e ulaştı. Ayrıca 4 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bugüne kadar imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 193 oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde icra edilen hava harekatı ile bölücü terör örgütü üyesi 7 terörist etkisiz hale getirildi.

- Terör örgütü işbirlikçisi 7 kişi gözaltına alındı

Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen, Van'ın Erciş ilçesinde 3, Muş'un Bulanık ilçesinde 3 ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde de bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bulanık'ta gözaltına alınan kişilerle kalaşnikof tüfeği, bu silaha ait şarjör ve 23 mermi ele geçirildi.

Muş'un Bulanık ilçesinde bir bölücü terör örgütü üyesi gözaltına alınırken, Batman’da da "bölücü terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan bir kişi yakalandı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan dördü yabancı uyruklu 10 DAEŞ terör örgütü üyesi gözaltına alındı.

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen altı mağarada çok miktarda yiyecek, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terk edilmiş sivil bir araca teröristlerce yerleştirildiği tespit edilen telsizle tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ayrıca Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütünden kaçan bir kişi güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.