Mardin'de şehitler için tören

Mardin'de şehitler için tören
Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Piyade Binbaşı Turgay Çelik ve Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla ile korucubaşı Adnan Durak'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından, memleketlerine uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Binbaşı Turgay Çelik ve Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla ile teröristler tarafından pusuyu düşürülerek şehit edilen korucubaşı Adnan Durak'ın cenazesi düzenlenen töreninin ardından, memleketlerine uğurlandı.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, katafalka konularak, öz geçmişleri okundu.

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak amacıyla çukur kazarak, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını belirtti.

Yay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, sınırları şehitlerin asil kanlarıyla çizilen kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliğinin teminatı olmaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak da şehitlerin yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Törene katılan şehit yakınları ve görev arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit korucunun ailesi Kürtçe ağıt yaktı.

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı'nın okuduğu duanın ardından, şehit Çelik'in naaşı Kayseri'ye, şehit Karabakla'nın naaşı Nevşehir'e ve Durak'ın cenazesi de Nusaybin'e gönderildi.

Törene, Vali Koçak ve Korgeneral Yılmaz'ın yanı sıra 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda teröristlerin açtığı ateş sonucu Piyade Binbaşı Çelik ve Jandarma Astsubay Üstçavuş Karabakla yaralanmış kaldırdıkları hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Korucubaşı Adnan Durak, eşi ve biri 3 aylık diğeri 3 yaşında iki çocuğunun gözleri önünde Girmeli Aile Sağlık Merkezi'nde teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.