Mardin'deki terör operasyonu

Mardin'deki terör operasyonu
Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde aralarında DBP ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 13 zanlı, terör örgütü adına faaliyet yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı

MARDİN (AA) - Mardin'in merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan DBP Artuklu İlçe Eş Başkanı Mehmet Şirin Gültekin ve Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Hakkı Akansel'in de aralarında bulunduğu 13 zanlı, terör örgütü adına faaliyet yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Gültekin ve Akansel'in de aralarında bulunduğu 15 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonrasında mahkemeye çıkarılan zanlılardan 13'ü "terör örgütüne üye olmak" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla 2 şüpheli serbest kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.