Marmaris'teki orman yangını

Marmaris'teki orman yangını
Değirmenyanı Mahallesi'ndeki yangında yaklaşık 40 hektarlık ormanlık alan zarar gördü

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesi ve bölgede gece saatlerinde etkili olan sağanak sayesinde söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Değirmenyanı Mahallesi Bördübet mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına ekipler, çok sayıda iş makinesiyle müdahale etti.

Bölgedeki kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin müdahalesinin yanı sıra gece saatlerinde sağanağın da etkili olmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işçilerle itfaiye ekipleri, yaklaşık 40 hektarlık alanda etkili olan yangınla ilgili soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Marmaris Bördübet mevkisinde dün akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümüştü. Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle alevlere güçlükle müdahale eden ekipler, yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtilen yangını söndürmek için 20 arazöz, 7 su tankeri, 5 ilk müdahale aracı ve çok sayıda iş makinesi kullanmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.