"Masa tenisi gelişim hamlesi başlattık"

"Masa tenisi gelişim hamlesi başlattık"
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Koç:"Seçim süresince 85 kulübümüzü ziyaret ederek, ülkemizin masa tenisi haritasını çıkardık"

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, masa tenisi gelişim hamlesi başlattıklarını söyledi.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Kasım'da gerçekleşen genel kurulda delegelerin yoğun ilgisiyle göreve seçildiklerini anlattı. Koç, "Seçim süresince 85 kulübümüzü ziyaret ederek ülkemizin masa tenisi haritasını çıkardık ve gözlemlerimiz neticesinde masa tenisi gelişim hamlesi başlattık." dedi.

Hedefler noktasında yapacaklarını planladıklarını belirten Koç, "İlki performans sporu olarak Avrupa ve dünyada üst sıralara yükselmek, ardından olimpiyatlara yerli sporcularımızla katılarak başarılı olmak. Bununla ilgili teknik kurulumuzu oluşturup, milli takım çalışmalarımızı başlattık." diye konuştu.

İkinci hamle olarak masa tenisini tabana yaymak için çalışacaklarını vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Bir milyon kişiye masa tenisi oynatmayı hedefledik ve Milli Eğitim Bakanlığı ile okullarda masa tenisinin eğitsel kollar arasında yer alması için görüşme yaptık. Ardından kamu spotları, diziler ve çizgi filmlerle toplumda masa tenisi farkındalığı oluşturacağız. Ülke genelinde adil rekabet ortamını sağlayarak, liglerimizin kalite çıtasını yükselteceğiz. Geri kalan bölgelerimizde yerel yöneticileri ziyaret ederek, altyapı hususunda katkı sağlamaları için girişimlerde bulunacağız."

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, masa tenisine ilgiyi artırmak için çalışmaları sürdürdüklerini aktararak, "Yazılı, görsel ve dijital medyada daha çok yer alarak, masa tenisine olan ilgiyi artıracağız. Dolu tribünler önünde maçlarımızı oynayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.