Meclisin bütçe maratonu sona eriyor

Meclisin bütçe maratonu sona eriyor
TBMM Genel Kurulunda, bütçe üzerinde son konuşmalar yapılacak, 2016 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylamaları gerçekleştirilşecek

TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 yılı bütçesi üzerinde son konuşmalar yapılacak.

Genel Kurul, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

Kahraman, birleşimi açtıktan sonra yaptığı konuşmada, bütçe için katkı ve özverili çalışmalar yapan, başta milletvekilleri ve bürokratlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Kahraman, 2016 yılı bütçesinin şimdiden millet ve memleket için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Genel Kurul Salonu'na girdikten sonra AK Parti ve CHP sıralarına giderek milletvekilleriye tokalaştı ve bir süre sohbet etti.

TBMM Genel Kurulunda, maddeleri kabul edilen 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylamaları yapılacak.

Bütçe üzerinde gruplar adına konuşmalar yapılacak. Hükümet ve gruplar adına konuşma süresi birer saat, şahıslar adına ise 10'ar dakika olacak.

MHP Grubu adına Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya, HDP Grubu adına Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan, AK Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Ankara Milletvekili Ali Babacan, CHP Grubu adına ise Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşacak.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan'ın şahsı adına lehte, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun ise şahsı adına aleyhte söz alacağı bütçe üzerinde, Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşacak.

Bütçe üzerinde ilk sözü, MHP Grup Başkanvekili Akçay aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.