'Mecliste Gizli Oylama Ortamının Sağlanması Yeterli'

'Mecliste Gizli Oylama Ortamının Sağlanması Yeterli'
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop,anayasa teklifi görüşmelerindeki gizli oy tartışmasına dair, Mecliste gizli oylama ortamının sağlanmasının yeterli olduğunu söyledi

TBMM - COŞKUN ERGÜL

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "CHP'nin anayasa değişiklik teklifini, Anayasa Mahkemesine götüreceğini açıklaması, teklifin Genel Kuruldaki oylamasında yaşanan gizli oy tartışması" konularında, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesinin anayasa değişiklikleri ile ilgili denetlemesinin, anayasa tarafından sınırlandırıldığını belirten Şentop, Yüksek Mahkemenin anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından denetleyebileceğini ve anayasanın da bu denetimi tarif ettiğini bildirdi.

Şentop, "Anayasa Mahkemesi anayasa değişikliklerini; sadece ve sadece, teklifte 184 imza olup olmadığı, oylamada 330 ve üzeri oy alıp almadığı ve iki kez görüşülüp görüşülmediği konularında denetleyebilir." dedi.

Gizli oy konusu dahil, Anayasa Mahkemesinin başkaca şekil hususlarıyla ilgili denetleme yapmasının Anayasaya aykırı olduğunu kaydeden Şentop, gizli oylama için, Mecliste gizli oylama ortamının, imkanının sağlanmış olmasının yeterli olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.