Meclisteki "terör "konulu toplantı

Meclisteki "terör "konulu toplantı
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: - "Görüşmenin çok verimli olduğunu söyleyebilirim. Dört grup başkanvekilinin TBMM Başkanı'nın mihmandarlığında bu konuları konuşması ayrıca önemli ve demokrasimiz adına bir kazançtır"

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER- AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın grup başkanvekilleri ile yaptığı toplantının çok verimli olduğunu belirterek, "Dört grup başkanvekilinin TBMM Başkanı'nın mihmandarlığında bu konuları konuşması ayrıca önemli ve demokrasimiz adına bir kazançtır. Bundan sonra da gerek duyuldukça bu tür toplantılar yapılacak." dedi.

Bostancı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 4 partinin grup başkanvekilleri ile "terör konusunda bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak" amacıyla yaptığı toplantıyı, AA muhabirine değerlendirdi.

Toplantının, "Teröre ilişkin, parlamentoda grubu bulunan partiler ortak tavır alabilirler mi, değerlendirmeleri nedir, konuyu nasıl görüyorlar ve Meclis'in perspektifi içinde ortak değerlendirme adına neler söylenebilir?" temalı gerçekleştiğini belirten Bostancı, "Son derece nazik, karşılıklı dikkat çerçevesinde, ülkenin bu önemli konusunda kimin nerede durduğu ve konuya nasıl baktığı mantığı içinde değerlendirmeler yapıldı." diye konuştu.

Toplantının üç tur halinde yapıldığını ve parti temsilcilerinin sırayla söz aldıklarını anlatan Bostancı, şunları kaydetti:

"Türkiye niçin bu terörü yaşıyor, geçmişten bugüne işin tarihsel perspektifi nedir, partiler nerede durdu, onlar adına eleştirilecek konular nelerdir ve geleceğe ilişkin neler söylenebilir? Bu çerçevede görüşmeler ve konuşmalar oldu. Türkiye'nin bir müesses yapısı var. Anayasa ve yasalar çerçevesinde ortaya konan bir görev bölümü var; yasama, yürütme ve yargı açısından. Meseleye bu çerçeveden bakmak gerektiği açık. Meşru zeminlerin karşılığı olan ve bunu meşru halk iradesinden alması sebebiyle konuların nihai olarak Parlamento'da neticelendirilmesi, konuşulması ve nihai kararların burada alınması, Parlamento'nun süreç içerisinde bir rol üstlenmesi şeklinde değerlendirmeler de yapıldı. Parlamento zaten bütün bunları yerine getiriyor. Çeşitli grup önerileri, terörle mücadele kapsamında iktidarın getirdiği yasal düzenlemeler kapsamında ve başka vesilelerle terör konusuna ilişkin partiler pozisyonlarını ifade ediyorlar, iktidar da elbette bütün bunları hesaba katarak ve dikkate alarak en geniş uzlaşma ve bir toplumsal rızayla teröre karşı mücadeleyi sürdürüyor."

Bostancı, AK Parti olarak terör konusunda nerede durduklarını ve meseleye nasıl baktıklarını, yakın geçmişte yaşanan Çözüm Süreci'ne işaret ettiklerini dile getirerek, "Çözüm Süreci'nin kazanımlarının bugün terörün kitleselleşmesi önündeki en önemli engel olduğunu ve halkın Türkiye'nin demokratik sistemine duyduğu yüksek güven sebebiyle ortak gelecek ve kader duygusu etrafında saf tuttuğunu ve terörizmin, marjinal bir kesimin girişimi olarak kaldığını beyan ettik." dedi.

Dokunulmazlıklar konusunun da gündeme geldiğine dikkati çeken Bostancı, "Zaten bu konuda yürüyen bir süreç var. O süreç çerçevesinde partiler pozisyonlarını kamuoyuna deklare etmiş vaziyetteler. Görüşmenin çok verimli olduğunu söyleyebilirim. TBMM Genel Kurulu içinde karşılıklı görüşler dile getiriliyor, orada bir bakıma müzakereler yapılıyor. Dört grup başkanvekilinin TBMM Başkanı'nın mihmandarlığında bu konuları konuşması ayrıca önemli ve demokrasimiz adına bir kazançtır." değerlendirmesinde bulundu.

Bostancı, konuya ilişkin, partilerin yerleşik pozisyonu ve soru-cevap şeklinde ilerleyen bir muhakeme biçimlerinin mevcut olduğunu belirterek, "Belli şartlar çerçevesinde partiler pozisyonlarını oluşturmuş. Bu, halk tarafından teyit edilmiş bir pozisyon.... Halkın da rızasını gösterdiği pozisyonlarda ortak bir değerlendirme, ortak bir yaklaşım, muhakkak bu yerleşik değerlendirmelerin ötesinde ne söylenebilir, böyle bir ortak saf manasında ne tür değerlendirmenin yapılabileceği ve bunun da arandığı bir zemin oldu.Verimli olduğunu söyleyebilirim. Bundan sonra da gerek duyuldukça bu tür toplantılar yapılacak." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.