MEDAŞ, Konya'da enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

MEDAŞ, Konya'da enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor
 Editör
MEDAŞ, Ereğli bölgesine yaklaşık 156 milyon TL’lik yatırımı 2024 yılı sonuna kadar tamamlamak üzere, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

MEDAŞ söz konusu yatırımlar ile elektrik altyapısının güçlendirilmesi, enerji hizmet kalitesinin artırılması, enerji arzında sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

SÜREKLİ ENERJİ İÇİN BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI

Yeniköy, Sazgeçit, Beyören, Kuzukuyusu, Aziziye, Akhüyük, Taşbudak ve Zengen mahallelerinde yapılan 15 milyon TL tutarındaki bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

ALTERNATİF HATLAR GÜVENLİĞİ ARTIRIYOR

Bölgede elektrik şebekesini kötü hava koşullarından korumak amacıyla alternatif hatlar tesis ediliyor. Ereğli Devlet Hastanesi çevresinde gerçekleştirilen çalışmalarla 36 milyon TL’lik yatırımın son aşamasına gelen MEDAŞ, bu alternatif hatlar sayesinde kesinti sürelerini minimuma indirmeyi ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN ŞEBEKELER YENİLENİYOR

Geçmiş yıllarda kötü hava koşullarından etkilenen ve ekonomik ömrünü dolduran Taşbudak Bölgesi’nde elektrik şebekelerinin yenilenmesi için 105 milyon TL değerinde yatırım yapılıyor. Bu çalışmalar, bölgenin enerji altyapısını modernize ederek daha dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.