Meğer bu sebze yeşil altınmış! Konya’nın gözdesinin faydaları saymakla bitmiyor!

Meğer bu sebze yeşil altınmış! Konya’nın gözdesinin faydaları saymakla bitmiyor!
 Muhabir
İnsan sağlığına pek çok etkisi olan bamya kurusunun faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Kuru Bamya faydaları nelerdir? Kuru Bamya fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Kilosu 2.800 ile 3000 TL’den alıcı bulan kuru bamya gram altının fiyatını geçti. Konya’nın sevilerek yenilen sebze yemeklerinden olan bamyanın birçok faydası bulunuyor.

KURU BAMYA FAYDALARI NELERDİR?

Lif açısından ve kaygan sıvısı sebebiyle sindirim sistemine dost bir bitki olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Vücuttaki toksinlerin atılmasına ve idrar yollarından bol su ile başaltım yapmasını sağlıyor.

Yine lif oranın yüksek olması nedeniyle uzun süre tokluk hissi sağlıyor.

Yüksek vitamin ve mineral içeriğine sahiptir

Enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlıyor

KURU BAMYA FİYATI NEDİR?

Kuru bamya, kurutulduktan sonra satış fiyatı 2.800 TL ile 3.000 TL’ye kadar çıkıyor.

bamya.png

KURU BAMYA TARİFİ:

Malzemeler (dört kişilik): Yarım su bardağı kuru çiçek bamya, dilimlenmiş yarım limon, bamyaları haşlamak için üç su bardağı su, küçük doğranmış yarım su bardağı kuyruk yağı, bir su bardağı küçük doğranmış koyun eti, bir yemek kaşığı tereyağı, çok ince kıyılmış büyükçe iki baş soğan, bir yemek kaşığı domates salçası (yaz ise kabukları soyulup rendelenmiş üç domates), beş su bardağı et suyu veya su, bir tatlı kaşığı tuz, iki çorba kaşığı limon suyu veya bir çay kaşığı limon tuzu.

bamya-corbasi-ibrahim-divarci.jpg

Yapılışı: Bamyalar, tüylerinin dökülmesi için, sert ve tırtırlı bir zemin üzerinde veya kalburda tüyleri dökülünceye kadar iyice ovulur ve yıkanır. Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (bamyanın sünmemesi için kullanılan limon yerine yarım çay kaşığı limon tuzu da kullanılabilir) yarı haşladıktan sonra suyu süzülüp ipleri çıkarılarak tertemiz yıkanır. Tencereye et ve kuyruklar konularak kapağı örtülür. Et, bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırılarak kavrulur. Sadeyağı ve soğan ilave edilip soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Salça veya rendelenmiş domatesler konulup çevrilir. Su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılarak etler pişinceye kadar yaklaşık otuz dakika kaynatıldıktan sonra tuz ilave edilir. Suyu azalmış ise beş su bardağına tamamlanır. Haşlanmış bamyalara, limon suyu veya limon tuzu ilave edilip kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe alınır. Bamyalar yumuşayıncaya kadar yirmi otuz dakika kadar pişirilir. Bamya çorbasının servisi sıcak yapılmalıdır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.