Mehmet Akif Ersoy Çalıştayı gerçekleştirildi
İstiklâl Marşı'mızın Kabulünün 100. Yılı münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) desteği ile “İstiklâl Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Yapılması” konulu bir çalıştay gerçekleştirdi.
Çalıştaya Konya'nın farklı liselerinde okuyan öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler, yazarlar ve gazeteciler katıldı.
29-30 Kasım 2021 tarihlerinde Mevlâna Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu yaptı. İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. Yılında yapılan etkinliklerin, özelde öğrenciler genelde tüm insanlığımız için bir fırsat eğitimine dönüştürülmesi gerektiğini belirten Köseoğlu, yıl içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyelerimizle birlikte Konya’da İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif’e dair çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.
Mevlâna Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Mevlâna Kalkınma Ajansı olarak iktisadi alanlarda yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra bugün bir araya gelmemize vesile olan bu çalıştay gibi milli kültürümüze ait değerlerin araştırılmasına yönelik çalışmalara da destek vermekteyiz. Kıymetli yazarımız Mehmet Akif’in araştırılmasına ve gelecek nesillere tanıtılması için hazırlanan bu projeye ajans olarak destek vermekten memnunuz.”
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de konuşmasında yeni nesillere Mehmet Akif’i ve İstiklâl Marşı’mızı anlatmanın önemine değinerek bu konuda hep birlikte sorumluluk almamız gerektiğini ifade etti. İstiklâl Marşı’mızın milli kimliğimizi yansıtan bir destan olduğunu da ifade eden Büyük, bu çalıştayın gençlerimiz açısından ufuk açıcı bir nitelikte olacağına inandığını da belirtti. Faaliyeti yürütecek olan Prof. Dr. Ali Arslan’a, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesine, Mevlâna Kalkınma Ajansına ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Daha sonra Prof. Dr. Ali Arslan çalıştaya dair bilgilendirme yaptı.
Çalıştayda Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı'na dair algı ve kanaatler, gençlerin bu noktadaki bakış açıları ve yeni proje teklifleri gibi konular görüşüldü.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.