Memur-sen, Kurban Yardımlarını Balkanlara Ulaştırdı

Memur-sen, Kurban Yardımlarını Balkanlara Ulaştırdı
Kosova'nın Prizren ve Mamuşa bölgelerinde kesilen kurbanların etleri, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

 Memur-Sen, bu yıl kurban yardımlarını İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle Balkanlara ulaştırdı.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, "dünya mazlumları" bu yıl da unutulmadı.

Geçen yıl Kazakistan, Arakan ve Bangladeşli Müslümanlara kurban yardımında bulunan Memur-Sen, bu yıl da Kosova'da kesim yaptı. Prizren ve Mamuşa bölgelerinde kesilen kurbanların etleri, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 

Kurbanların kesim ve dağıtımına katılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, bayramın sevgi, kaynaşma, paylaşma ve kardeşlik günleri olduğunu belirtti.

Konfederasyonun, her yıl dünyanın değişik yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban yardımında bulunduğunu bildiren Tonbul, "Bu yıl da Kosova'daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım elini uzattık. Paylaşmanın ve kardeşliğin hazzını yaşadık" ifadelerini kullandı.

Kurban dağıtımının ardından Tonbul, Prizren'deki Şehitlik ve Murat Hüdavendigar Türbesi'nde şehitlere dua etti. Kosova'nın da yer aldığı Balkan coğrafyasının Osmanlı'nın ön bahçesi olduğunu belirten Tonbul, "Bizler de bugün Balkanlara aynı değeri vermeliyiz. Buradaki kardeşlerimize arkamızı dönemeyiz" görüşünü bildirdi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.