Uğur Özteke

Uğur Özteke

MERAM, PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA (!)

MERAM, PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA (!)

Amanin, amanin ki amaninnnnn…

Siz, siz olun sakın ha bugünlerde Meram ile ilgili bir konu var ise çok dikkat edin.

Bırakın dünü şu anda bile AK Parti iktidarlarında bile hep üvey evlat muamelesi görmekten, itilip kakılmaktan isyan noktasına gelen Meramlılar inanın burunlarından soluyorlar.

Önce sabah saatlerinde benim de etiketlendiğim bir yazı dikkatimi çekti. O anda 80 küsur kişi yazıya yorum yapmıştı.

Daha bir de bunun suya atılıp dalga dalga yayılması vardı.

Bu yazıyı ya da yorumu tanıdık Meramlı bir muhtar yapıyordu ve şöyle diyordu;

“Sayın Abdullah Ağralı Vekilim; çok ağır konuşmuşsun. Hiç şık olmamış. Ne demek Meram Muhtarlarını susturun, ağızlarını kapatın, torba taksaydın bari. Ayıp. Senin vekil olman sana bu hakları vermez. Bizi susturma yerine dinlemeyi deneseydiniz keşke.

Senden korkmuyoruz. Tıpkı 15 Temmuz’da tanklardan korkmadığımız gibi. Sadece bir komisyon tarafında seçildiğini unutma. Bizi ise halk seçer. Hakk’ı savunuruz.

Ne istiyoruz;

- Meram üvey evlat olmasın,

- Meram arka bahçe olmasın,

- Meram her dönem başkanını değiştirerek istikrarı bozmasın,

- Meram’dan bütün kurumları diğer ilçelere kaydırdınız, yapılması vacip olan hal kompleksi Meram’a yapılsın

- Vs. Vs. Vs.

Biz isteriz. Sen de dinlersin. Ya da dinlemezsin. (Her zaman olduğu gibi). Çokta tın.

Meram Belediye Başkanımızın da arkasındayız. İtirazın mı var? Kıskandın mı?

Önündeki işine bak. Sağlıktan sorumlu vekilsin galiba. 350.000 nüfuslu ilçemizde % 90’lık bölümünde hastane yok. Yapabilir misin, var mı yetkin? Bunun muhasebesini yap.

Meram Muhtarları hiç kimsenin güdümünde değildir.

Daha öğreneceğin çok şey var.

Meram Muhtarları 350.000 nüfusu temsil etmektedir. Kimin ile dans ettiğini biliyor musun? Bu haklarını eninde sonunda alacaklardır. Var mısın iddiaya, bu dünyada olmazsa ahrette alacaklar.

……………….”

Hayırdır ne olmuştu?

Sayın Vekil, Meram ile ilgili ne demişti?

Oruca mı, iftara mı denk gelmişte biz neyi atlamıştık?

Hemen Meram Belediyesi ile temasa geçtik. Konunun aslını tam bilen yoktu. Meclis toplantısında Sayın Ağralı’nın bir şeyler söylediği belirtiliyordu.

  1. kez Meram Muhtarlar Derneği Başkanı abimiz Ali Ermiş’i aradık. En üst seviyede bilgiyi tam olarak öğrenmeliydik. Ama anlıyorduk ki Ali Abi de konuyu kulaktan kulağa duyma idi. Vekil Ağralı’nın muhtarlarla ilgili bir şey dediğini anlatıyordu. Ama bilgi birinci ağızdan değildi.

“Sayın Vekil Meram’a hastane yapılmasına karşımı çıkmıştı?” ne….

Hay aksi şeytan!

Daha pazartesi günü “MERAMLI ÖLSÜN MÜ?” başlığı ile Meram’da hastane eksikliğinden Meramlının sağlık imtihanından söz etmiştik.

…………….

En doğru bilgi nereden öğrenilebilirdi?

Tabii ki bu olayın 1 numaralı muhatabı vekilimiz Abdullah Ağralı’dan.

Bir hışımla Abdullah Bey’i aradık.

Vekilimiz yolda idi.

Ama bizim yol dağ tepe görecek halimiz yoktu. Yine istenmeden topa dahil edilmiş, bombayı kucağımızda bulmuştuk.

Direkt konuya girdik.

Abdullah Bey bizim anlattıklarımızdan sitemimizden üzülmüş olacak ki yemin billah yaşanılanları nerede ise bir saate yakın bize anlattı.

………….

Her şeyden önce bu konuşmalar vekillerin, Belediye Başkanlarının ve partinin il yürütme kurulu üyelerinin bulunduğu ortamda geçmiş.

Abdullah Bey ardından özetle konuyu şöyle topluyordu “Ben ya da biz neden Meram’a karşı olalım. Kesinlikle bir bilgi yanlışlığı var. Ya da birileri ortalığı karıştırmak istiyor.

Konu Asker Hastanesi’nin taşınma konusuydu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Hanım şu anda Form bölgesindeki Konevi Hazretlerinin türbesinin bulunduğu bölgede yeniden bir çalışma yapmak istiyor. Dolayısıyla bu hastanenin de buradan nakli gerekiyor.

(Bu noktada bir detay vermek istiyorum. İki güne bir yazılarımıza yorum yapan ve Form bölgesinin geri kalmışlığından sitem eden abilerimiz var. Aslında daha önceki yazılarımızda satır aralarına bir şeyler sıkıştırdık. Fatma Hanım bu bölgeye inanılmaz bir proje hazırladı. Form bölgesinin şehrin merkezinde cazibe merkezi olabileceği bir çalışma idi bu. Tabii o zaman Başbakan Davutoğlu idi ve işlemler hızla yürüdü. Ne zaman Davutoğlu gitti Konya’nın pek çok projesi gibi onlarda halının altında süpürüldü.

Bu hastane işinin temelinde de bu dev ve muhteşem proje var.

Neyse konuya dönüyoruz)

Ama yine konu benden kaynaklanmıyor. Şöyle ki şu anda ülke savaşta. İçerde PKK ile FETÖ ile savaşıyoruz Suriye’de resmen savaştayız. Hassas günler içerisindeyiz. Hükümetimiz biliyorsunuz askeri hastane sivil hastane ayırımını ortadan kaldırdı. Bu hastanede artık Asker Hastanesi değil, Meram Eğitim Araştırma Hastanesinin Zafer Polikliniği olarak hizmet veriyor. Bugün ortalama günlük 800’e yakın hastaneye hizmet veriyor ayrıca aylık olarak da askere elverişli olmayan ortalama 450 gencimize rapor veriyor. Hassas günlerdeyiz. Asker bizim askerimiz. Asker ailelerini de anlamak zorundayız. Artık bizler siyasiler olarak asker sivil ayırımını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ve bu benim düşüncem değil hükümetimizin Sağlık Bakanlığının görüşü. GATA başta olmak üzere tüm askeriyeden Sağlık Bakanlığına geçen hastanelerimiz için durum böyle. Ve bu konuda Sağlık Bakanlığının bu hastanenin taşınması ya da buradan kaldırılıp Meram’da başka bir yerde hizmet vermesi gibi bir durum 30 Aralık 2017 tarihine kadar durduruldu.

Bu resmi kararın benimle ne alakası var.

Yada yanlış bilgiler ile benim Meram’a ya da Meram’a yapılacak bir hizmete karşı olmam gibi yanlış bir tutumla ne alakası var?

Ayrıca ben niye muhtarlarımıza bir laf söyleyeyim. Yalnız şunu da bilmeliyiz ki bizler muhtarlarımızla çalışıyoruz. Muhtarlarımız kendi bölgelerinden sorumlular. Eğer hepimiz kendi sorumluluk bölgesinde en doğrusunu en güzelini eksiksiz yaparsak şehrimiz ve ülkemiz büyümeye devam eder millette kazanır” diyordu…

…………..

Biz daha sonra Sağlık Bakanlığının bu konudaki resmi karanına ulaştık

1-145.jpg

………..

Gelelim neticeye.

Konu ile ilgili kendimizce sabah saatlerinde başlayan konu ikindin olmadan sonuçlanmıştı.

Hiç kimse yanlış anlamasın. Tekrar başa dönüyorum.

Meram Başkanından en sade vatandaşına kadar artık itelenip kakılmaktan, ikinci sınıf ilçe muamelesi görmekten, bir yerde de hak ettiğini elde edememekten artık isyanları oynuyor.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Baharın tesiri ile taş yeşerir mi? Toprak ol ki renk renk çiçekler bitiresin

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hasta olabiliriz, ya da oruç tutmayabiliriz ama Kültürpark’ta milletin gözünün içine baka baka içtiğimiz meyve suyunun kutusu ve yediğimiz keklerin kağıtlarını yeni sulanmış çimlerin üzerine atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR