Meram Zabıta Müdürlüğü Ekipleri'nden "Fiyat Etiketi" denetimi

Meram Zabıta Müdürlüğü Ekipleri'nden "Fiyat Etiketi" denetimi
 Editör
Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmenliği denetimlerine başladı. Bu kapsamda Meram'daki kafe ve restoranları denetleyen zabıtalar işletmecileride bilgilendirdi.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmenliği denetimlerine yoğun bir şekilde başladı. Vatandaşların etiket ve tarifeleri görerek bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan yönetmeliğin sorunsuz uygulanması adına ekipler, ilçe genelinde bulunan lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde titiz bir çalışma gerçekleştiriyor.

8.jpg

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmenliği denetimlerine sıkı bir şekilde başladı. Vatandaşların etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak, haksız rekabeti önlemek amacıyla hayata geçen yönetmeliğin sorunsuz uygulanması adına titiz bir çalışma yürüten ekipler, ilçe genelinde bulunan lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri hizmetler sunan işyerlerini denetlediler.

3.jpg

MERAM'DA HEM DENETLEME, HEM BİLGİLENDİRME

Uygulamanın ayrıntıları hakkında iş yerleri sahiplerini bilgilendiren Meram Zabıta Müdürlüğü Ekipleri denetimlerinde, fiyatları gösteren belgelerin, giriş kapısının önünde ve hizmet sunulan masaların üstünde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir şekilde konulması hususunda işletmeleri uyardılar. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden denetimler hakkında yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Kanunlar çerçevesinde belirlenen tüm görevlerimizi titizlikle ve disiplin içerisinde yürüttüğümüz gibi, Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğin yürürlüğe girme tarihi olan 1 Ocak 2024 günü itibariyle bu yöndeki denetimlerimizi de sıkı bir şekilde yürütmeye başladık. Ekiplerimiz, düzenlemeye konu olan lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti sunan işyerlerinde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara konulması zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleyerek, uygulamanın ayrıntıları noktasında işyerlerine gerekli bilgilendirmeleri yapmışlardır. Denetimlerimizde, vatandaşlarımızı korumak ve onların etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak için yürürlüğe giren yönetmeliğe pek çok işyerinin hassasiyetle yaklaştığı görülmüştür. Bu noktada hassasiyet gösteren tüm işyerlerimize teşekkür ediyor, denetimlerimizin aynı yoğunlukta devam edeceğini tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz”

2.jpg

7.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.