Meram’a bin 150 dairelik müjde

Meram’a bin 150  dairelik müjde
Meram’da büyük konut hamlesinin devam ettiğini, kısa süre içerisinde yeni bir kooperatifi daha kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bin 150 dairelik bir projenin son çalışmaları yapılıyor" dedi.

Meram’da büyük konut hamlesinin devam ettiğini, kısa süre içerisinde yeni bir kooperatifi daha kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bin 150 dairelik bir projenin son çalışmaları yapılıyor. Bizim derdimiz Meram’ın Mahallelerinin daha da güzelleşmesi, düzenli hale gelmesi” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Meram’da devam eden ve gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi veren Başkan Kavuş, Konya’da Meram Belediyesi öncülüğünde başlatılan toplu konut hamlelerine bir yenisini daha ekleyeceklerini ifade etti. Turgutreis, Fahrünnisa ve Piri Reis Evleri’nde 2 bin 479 daire sayısının yanına bin 150 dairelik yeni bir projeyi daha Meram’a kazandıracaklarını aktaran Kavuş, “Meram’da 500 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölge var. Son projemiz ile beraber 500 bin metrekarelik alanın 250 bin metrekarelik alanında projelerimize başlamış olacağız. İnsanlar şuan faizle borçlanamıyor. Faize olan bakışı açısı da belli. İkincisi oranlar yüksek. Üçüncüsü konut fiyatları yükseldi. Vatandaşımız bizden düşük taksit imkanı ile daire imkanı bekliyor. 1 bir buçuk yılda bir kura var. Bir buçuk yıl sonra ortalama 100 daireye oturulacak. Her kurada da bu şekilde devam edecek. İsmi kurada çıkanlar ya kendileri oturuyor ödemeye başlıyor yada kiraya veriyor kira parasının üstünü tamamlıyor. 3 yıl ödedikten sonra ödeyemediğinde ise satış gerçekleştirebiliyor” dedi.

dsc-0257.jpg

‘DERDİMİZ MERAM’

Belediyelerin yaptığı projelerin kolay olmadığının bilinmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kavuş, “Konya’da özel teşebbüslerde 3-4 yıldır ortalama konut açığının çok daha altında ama üst segment evler yapıldı. Orta segment evler yeteri kadar yapılmıyor. Konut açığı da artarak devam etti. Belediyelerin yaptığı projelerinde kolay olmadığını vatandaşlarımızın bilmesini isterim. Öncesinde arsa sahipleri ile birebir görüşülüyor. Belki bir buçuk sene arsa sahipleri ile görüşülüyor, anlaşılıyor. Belediyeler bu işlerden para kazanmıyor. Kendi bütçesini de yaptığı işlerde kullanmıyor, kendisi de bir şey kazanmıyor. Sadece o bölge yavaş yavaş da olsa dönüşüyor. Yaşanılacak bir alan ortaya çıkıyor. Biz projelerde öncülük yapıyor, güven sağlıyoruz. Yoksa bu şekilde yıllarca sürecek projelere üye bulmak son derece zor. Bizim derdimiz Meram’ın mahallelerinin daha da güzelleşmesi, düzenli hale gelmesi. Meram Belediyesi olarak öncülüğünü gerçekleştirdiğimiz tüm inşaatlarda çalışmalar hızla sürüyor. Bizler de bu kooperatifleri yakından takip ediyoruz. İnşallah tüm hak sahipleri bir an önce evlerine kavuşarak aileleriyle mutlu bir yaşam sürerler” diye konuştu.

‘ALA BALIK KONYA’NIN İKİ BALIKÇISINDAN BİRİ’

Millet Bahçesi’nde sona gelindiğini de dile getiren Kavuş, “Şuan çimleri ekilmeye başlandı. Son rötuşlar yapılıyor. Dutlu Millet Bahçesi’nde yer alan Ala Balık’da çok güzel bir yer haline dönüştü. Konya’da ikamet eden vatandaşlarımızın da çok uğrak mekanı haline geldi. Şuan Konya’nın iki balıkçısından biri haline geldi. Mekan olarak ise bir numarayız. Çok güzel bir bina yapılmış. Etraf yemyeşil. Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler çok olumlu” ifadelerini kullandı.

ŞÜKRAN MAHALLESİ PROJESİ

Şükran Mahallesi Projesi’ne kısa bir süre içerisinde başlayacaklarını da aktaran Başkan Kavuş sözlerini şu şekilde bitirdi : “Şükran Mahallesi’nde yaklaşık 7 bin 400 Suriyeli göçmen bulunuyor. Bu konuda Konya’nın en fazla Suriyeli göçmen barındıran mahallesi durumunda. Bu mahallede de sayıları azalmaya başladı. Sürekli denetim altındalar. En ufak bir taşkınlıkta veya suçta sınır dışı ediliyorlar. Bu şekilde de devam edeceğini düşünüyoruz. Projeye de başlandığında çok daha güzel bir yaşam alanı ortaya çıkmış olacak.” (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.