Meram'da haftasonu gezilecek yerler! Kültür ve doğanın birleşimi bu adreslerde

Meram'da haftasonu gezilecek yerler! Kültür ve doğanın birleşimi bu adreslerde
 S. Yazı İşleri Müdürü
Hafta sonları çoğu insan için dinlenilebilecek veya gezilecek en iyi 2 gün... "Meram'da hafta sonu gezmek için nerelere gidebilirim?" diyorsanız içinde tarih, coğrafya ve doğanında bulunduğu muhteşem gezilecek yerler listesi haberimizde...

Ankara-Konya, Isparta-Konya, Antalya-Konya, Mersin-Konya ve Adana-Konya olmak üzere beş önemli yolun geçtiği merkez olan Meram'da doğal güzellikleriyle ve tarihiyle meşhur birçok gezilecek yer bulunuyor.

Hafta sonunuzu gezmeye ayırdıysanız Meram'daki bu adreslere uğramanızı tavsiye ederiz.

1- 80 BİNDE DEVR-İ ALEM PARKI

Her yaş grubuna hitap etme hedefiyle 2014'te kurulan park, her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Park, açık alanı ile dışarıda vakit geçirmek isteyenlere uygun ortam sunuyor. Açık alana kurulu parkın özellikleri ile Türkiye'de özel bir konumu bulunuyor. Daha büyük parklar Türkiye'de var ancak Türkiye'de bu özelliklere sahip başka park yok. Dinozor replikaları, peri masalı figürleri ve tarihi öneme sahip minyatürler bulunan peyzajlı park hergün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

he5b8864.jpg

dji-0006-2.jpg

he5b5613.jpg

kiz-kulesi-4.jpg

2- SAHİP ATA VAKIF MÜZESİ

Anadolu Selçuklu Devleti vezirlerinden Sâhib Atâ Fahreddin Ali tarafından 1277 yılında yaptırılan külliyenin mimarı Keluk b. Abdullah’tır. Külliye yerleşim planı olarak, kuzeyde câmi, câminin mihrap duvarına bitişik inşâ edilmiş içinde Fahreddin Ali, eşi ve çocuklarının kabirleri bulunan türbe, türbenin güney duvarı bitişiğinde hânkâh, hemen yol aşırı karşısında çifte hamam yer alıyor. Câmi, kuzeyden bir portal girişine sahip. Portalın sağ ve solunda altlı üstlü ikişer hücre bulunmakta, alttakiler sebil vazifesi görüyor. Giriş kapısını çevreleyen pervazın üzerinde Besmele ve Fâtiha suresi yazılı. Külliyenin hânkâh (dergâh) kısmı Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Sâhib Atâ Vakıf Müzesi olarak düzenlenerek ziyarete açıldı.

1e415740-87d5-4bae-83df-2a17b39306f9.jpg

2c8c955e-c1f8-4cff-b4b5-fd3bbd551a30.jpg

690dee46-be9e-4ccd-b6d0-520abc8a00bd.jpg

3- KIZLAR KAYASI

Dere Mahallesi’nde bulunan Kızlar Kayası, Meram Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmaları ile şehrin turizm ve sosyal yaşamına kazandırıldı. Meram’ın doğal güzelliklerinden biri olan Kızlar Kayası, Meram Son Durak Çamlıbel mevkisinden başlayan tarih ve turizm rotasının en önemli çalışmalarından biri.

11-25-1.jpg

1-209-1.jpg

4- DUTLU MİLLET BAHÇESİ

Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ‘Dutlu Millet Bahçesi’ şehrin stresinden kurtulmak ve yeşil ile iç içe olmak isteyenlerin gözdesi konumunda. Dutlu Millet Bahçesi, ateşli ateşsiz piknik alanlarından çocuk oyun gruplarına, sportif faaliyetlerden eğitim çalışmalarına kadar bir çok alanda hizmet vermenin yanısıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.

5- ŞEYH TAVUSBABA CAMİİ VE TÜRBESİ

Alâeddin Keykubat döneminde yaptırıldığı düşünülen türbenin, çeşitli dönemlerde geçirdiği onarımlar sebebiyle özgün mimarisi hakkında net bilgi yok. 1905 yılında Postnişin Abdülvahid Çelebi, 1958 yılında da Konyalı bir hayırsever tarafından onarıldığı biliniyor. İçi tuğladan dışı taştan yapılmış olan türbenin içinde adi harçla sıvanmış bir sanduka bulunur.

seyh-tavusbaba-camii-ve-turbesi.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.