Meramda'ki Emekli Lokalleri’nde ‘Kişisel Gelişim Kurs Programları’ başladı

Meramda'ki Emekli Lokalleri’nde ‘Kişisel Gelişim Kurs Programları’ başladı
Meram Belediyesi’nin hizmete açtığı Emekli Lokalleri’nde ‘Kişisel Gelişim Kurs Programları’ başladı.

Meram Belediyesi’nin hizmete açtığı Emekli Lokalleri’nde ‘Kişisel Gelişim Kurs Programları’ başladı. Meram Belediyesi ve Meram Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde gerçekleşen ‘Yetişkinler İçin Okuma Yazmayı Geliştirme Kurs Programı’nda ilk ders Dijital Vatandaşlık bilgisi oldu.

Meram Belediyesi ve Meram Halk Eğitim Merkezi örnek bir çalışmaya daha imza attı. Proje çerçevesinde Meram Belediyesi’nin Emekli Lokalleri’nde ‘Yetişkinler İçin Okuma Yazmayı Geliştirme Kurs Programları’ başlatıldı. Kursun ilk dersi ise ‘Dijital Vatandaşlık’ oldu. Meram Halk Eğitim Merkezi uzmanları tarafından anlatılan derslerde yaşlılara ve emeklilere ‘Dijital Dünyada Etik ve Ahlak’, ‘Güçlü Şifre’, ‘Teknolojiyi Doğru Kullanmak’, ‘e-devlet Uygulamalarının Kullanımı’, ‘Dijital Ortamda Alışveriş Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler’, ‘İnternet Bankacılığı’ ve ‘Dijital Eğitim’ gibi konuların yanısıra dijital dolandırıcılık noktasında alınacak tedbirler anlatıldı.

meramda-ki-6.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “BÜYÜKLERİMİZİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK EĞİTİMLER DEVAM EDECEK”

Büyüklerin ve emeklilerin günlerini dolu dolu geçirmeleri, birbirleriyle hasbihal edip hayata sıkı sıkıya bağlanmaları ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmeleri adına son dönemde Meram’a 6 yeni Emekliler Lokali kazandırdıklarını ve var olan 5 lokalinde baştan sona yenilendiğini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, başlatılan eğitimler sayesinde bu tesisleri kullananların vaktini en güzel şekilde değerlendirmelerinin önünün açıldığını vurguladı. Büyüklerin ve emeklilerin, eksikliğini hissettikleri her konuda eğitimlerin devam edeceğini belirten Başkan Mustafa Kavuş, “Büyüklerimizin hayattan kopmamaları ve daha sağlıklı alanlarda vakit geçirebilmeleri adına sayılarını neredeyse iki katına çıkardığımız ve var olanları da yenilediğimiz Emekliler Lokalleri’nden maksimum fayda sağlayabilmek amacıyla Meram Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde eğitim programları başlattık. Öğrenmenin yaşının olmadığının en güzel ispatlarından biri olacak bu eğitimler. İlk dersimiz de, büyüklerimizin pek çok noktada eksiklik yaşadıkları dijital dünya ile ilgili oldu. Büyüklerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukların önüne geçecek eğitimler bundan sonra da devam edecek. Böylelikle lokallerimiz kurulma amaçlarının bir tanesini daha layıkıyla yerine getirmiş olacak” diye konuştu.

meramda-ki-1.jpg

meramda-ki-8.jpg

meramda-ki-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.