Meram'dan büyük toplu konut hamlesi! Fahrünnisa Evleri yükseliyor

Meram'dan büyük toplu konut hamlesi! Fahrünnisa Evleri yükseliyor
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Fahrünnisa Evleri tanıtım toplantısını düzenledi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tarafından Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ‘Fahrünnisa Evleri Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. Aymanas, Aksinne, Uluırmak ve Turgutreis Evleri’nden sonra bir yeni konut hamlesine daha imza attıklarını ve talep sürdükçe konut projelerininde devam edeceğini belirten Başkan Kavuş bu konut hamlelerinin konut açığını kapatmasının yanısıra ekonomiye de can kattığını ifade etti. Kavuş, bin 42 dairelik ‘Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ ile birlikte son üç yılda toplamda 4 bin 573 konut üretimine başladıklarını ve bunun 537’sini bugüne kadar teslim ettiklerini söyleyerek, “Aymanas Evleri; 448 konut, 34 adet ticari alan ve 8 bin 615 metrekare yeşil alan. Aksinne Evleri; 846 konut, 41 ticari alan ve 15 bin 16 metrekare yeşil alan. Uluırmak Evleri; bin 646 konut, 5 bin metrekare toplam ticari alan, 32 bin metrekare toplam yeşil alan. Turgutreis Evleri; 591 konut, bin 520 metrekare ticari, 11 bin 637 metrekare yeşil alan. Ve nihayet Fahrünnisa Evleri; bin 42 daire, 6 bin 640 metrekare ticari alan ve 22 bin 430 metrekare sosyal yaşam alanı. Toplam 4 bin 573 daire. Şu ana kadar teslim edilen 537 daire ve 50 dükkan. Yaklaşık üç yıl gibi kısa bir zamana sığdırdığımız bu rakamlar, kooperatiflerimize neden ‘büyük konut hamlesi’ dediğimizin açıklamasıdır” dedi.

İLÇENİN DEĞİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İlçenin değişimi, dönüşümü ve gelişimi açısından konutların ne denli önemli olduğunun ortaya çıkacağını belirten Başkan Kavuş, bu denli büyük projelerin ayrıca hizmet ve mal alımlarıyla da ekonomik açıdan sektöre de önemli ölçüde katkı sunduğunu kaydetti. Kooperatiflerin aynı zamanda kaliteli yaşam alanları ürettiğini ifade eden Başkan Kavuş, “Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla bir taraftan hemşehrilerimizin konut ihtiyaçlarını gözeten çözümler getirirken diğer taraftan fiziki dönüşüm yetmez diyerek, kentsel dönüşümü, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla birlikte tasarlayarak projeler üretiyoruz. Kooperatiflerimiz, benzersiz ve kaliteli nitelikte yaşam alanları oluşturuyorlar. Konut üretimimizdeki başarının gerisinde üretilen kaliteli konutların yanısıra, bize duyulan güven, bizim hemşehrilerimizle kurduğumuz güçlü gönül bağı, vatandaşlarımızın her alanda hayat kalitesinin yükselmesi talebi ve buna karşın bizim gösterdiğimiz hassasiyet ve gayret vardır” diye konuştu.

BİN 42 DAİRE OLARAK İNŞA EDİLECEK

Esasında değişim ve dönüşümün özel sektör eliyle gerçekleştirilmesi tarafında olduklarını ancak şartların buna izin vermemesinden dolayı bu girişimleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kavuş, Turgutreis Evleri’ne gelen 30 binin üzerindeki başvuruyu hatırlatarak hemşehrilerinin kendilerinden bu noktada da beklenti içinde olduklarını ifade etti. ‘Fahrünnisa Evleri’nin hayata geçmesinin temel nedeni bu talep ve beklenti olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, yeni hayata geçirilecek Fahrünnisa Evleri hakkında da şu bilgileri verdi: “İlçe genelinde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kurulmasına öncülük ettiğimiz Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi, 3 ayrı parselde toplamda 59 bin 168 metrekare arsa alanına sahip, Zemin+10 ve Zemin+11 kattan oluşan 13 blok ve bin 42 daire olarak inşa edilecek. Şehrin tam da merkezinde Uluırmak Mahallesi’nde bulunan proje, Karaman Caddesi, Çaybaşı Caddesi ve yeni açılacak olan 25 metrelik Şehit Ünal Sokak’a cephe lokasyonuyla çok kolay bir ulaşım ağına sahip. 22 bin 430 metrekare sosyal yaşam alanı içerisinde; yeşil alan, çocuk oyun alanları ve spor alanları ile sakinlerine ferah ve konforlu bir yaşam sunacak Fahrünnisa Evleri’nde her daire için 1 adet kapalı otopark ayrıldı. Projede ayrılan 6 bin 640 metrekare ticari alan, site sakinlerinin yanı sıra çevre komşuların da ihtiyaçlarını karşılayacak ve bölgeye de ayrıca değer katacak. Ön başvuruları 15-24 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde arsa sahipleri için 5, üyeler için 4 farklı büyüklükte daire bulunacak ve zemin katlar için üye alınmayacak.”

HİZMET VE PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sektörün zorlu bir süreçten geçtiği, ihtiyacı karşılamakta zorlandığı bir dönemde ideal şehircilik örnekleri ortaya koyduklarını ve planlı bir süreç yürüttüklerini ifade eden Kavuş, “ Kooperatiflerimizin başındaki arkadaşlarımız geniş bir vizyon, iyi bir hazırlık, azimli bir çalışma yürütüyorlar. Onlar projeleri yürütmeye bizler de onları denetlemeye devam edeceğiz. Bu gerçek Fahrunnisa Evleri’nde de aynı şekilde devam edecek inşallah. Aynı anlayışla hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun. Fahrünnisa Evleri ve Belediyemiz öncülüğünde yürütülen diğer tüm projelerden konut sahibi olan vatandaşların huzurla, güvenle, ağız tadıyla ve esenlikle evlerinde oturmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum