Meram'ın Türkiye'deki ilk ve tek uygulamasında Şubat eğitimi yapıldı

Meram'ın Türkiye'deki ilk ve tek uygulamasında Şubat eğitimi yapıldı
 Editör
Meram Belediyesi'nin eğitim modeliyle Türkiye’deki bir ilk ve tek uygulaması olam DOSD Meram'da Şubat ayı semineri gerçekleştirildi.

Meram Belediyesinin down sendromlu bireyler ve ailelerinin hayatlarına dokunmak, eğitimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği DOSD Meram’da aylık periyodik olarak gerçekleştirilen seminerler tüm hızıyla devam ediyor. Şubat ayının konuğu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beray Selver Eklioğlu, down sendromlu bireylerde obezite sorununu anlattı.

3-25.jpg

DOSD Meram, gerçekleştirdiği aylık periyodik seminerlerle, özel bireylerin aileleriyle uzmanları buluşturmaya devam ediyor. Şubat ayı seminerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beray Selver Eklioğlu, ailelere ‘Down Sendromlu Çocuklarda Obezite’ konusunu anlattı.

1-30.jpg

PROF. DR. EKLİOĞLU: ÇOCUKLARIN HAYAT KONFORUNU OLUMSUZ ETKİLİYOR

Down sendromlu bireylerin aileleri ile eğitimcilerin katıldığı seminerde Prof. Dr. Eklioğlu, sorunu üç başlık altında dinleyicilere aktardı. Obezite sorununu güncel bir konu olarak nitelendiren ve endokrinolojik açıdan da değerlendiren Prof. Dr. Eklioğlu, ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Obeziteyi vücutta aşırı yağ birikmesi olarak nitelendirebiliriz. Çocuklukta var olan kaliteli yağ dokusu ilerleyen yaşla birlikte azalıyor hatta tersine dönmeye başlıyor. Enerji metabolizması sorunu başlıyor. Bu noktada sebebinin doğru tanımlanması ve uygun yaklaşımla çocuğun doğru büyütülmesi gerekiyor. Buna önlem alınmadığı taktirde, beraberinde gelen komplikasyonlar doğru yönetilmediğinde ve erken dönemde önlem alınmadığında genel anlamda hayat konforunu ve olası kronik hastalıkların gidişatını olumsuz etkiliyor.” Prof. Dr. Eklioğlu seminerinin sonunda ailelere, sorunun çözümüne doğru yaklaşımları anlattı.

5-21.jpg

BAŞKAN KAVUŞ: AİLELER İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT SUNUYOR

DOSD Meram’ın eğitim modeliyle Türkiye’deki bir ilk ve tek olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Down Sendromlu bireylerimizin ve ailelerinin hayatlarına en güzel şekilde dokunmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz DOSD Meram’da eğitimlerimiz ve seminerlerimiz devam ediyor. Ailelere verdiğimiz desteği çocuklarımıza verdiğimiz eğitim kadar önemsiyoruz. Bu sebeple her ay başka bir konu ile onların karşısına geçiyoruz. Ailelerimizin ilgi gösterdiği bu seminerlerde onların bilgi ve bilinçlerini artırarak hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Bu fırsatı tüm ailelerimizin değerlendirmesini arzu ediyoruz. Büyük yarar sağlayan bu çalışmamıza bütün aileleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

2-24.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.