Meram'ın Türkiye'deki ilkine Uluslararası Acil Akademik Tıp Kongresi'nde yoğun ilgi

Meram'ın Türkiye'deki ilkine Uluslararası Acil Akademik Tıp Kongresi'nde yoğun ilgi
 Editör
Belediye, üniversite, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle oluşturulan ve eğitim modeliyle de Türkiye’deki ilk ve tek merkez olma özelliği taşıyan DOSD Meram Uluslararası Acil Akademik Tıp Kongresi'nde büyük ilgi gördü.

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram), 17-19 Şubat 2024 tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilen Uluslararası Acil Akademik Tıp Kongresi (AAED)’ne katıldı. Daha bilinçli ve kapsayıcı bir toplum için önemli adımlar atan DOSD Meram, kongre boyunca açtığı stant ile bir araya geldiği katılımcılara down sendromuyla ilgili bilgi verdi. DOSD Meram standı, ziyaretçilerden ve katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

dosd-meram-1.jpg

dosd-meram-3.jpg

BAŞKAN KAVUŞ: KISA ZAMANDA ÖNEMLİ MESAFELER KATETTİ

DOSD Meram'da özel eğitim destek programları kapsamında öğretim ve rehabilitasyon hizmetleri sunulduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kongreye katılımları hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “DOSD Meram ile Down Sendromlu bireylerin ve ailelerinin hayatına dokunmak için yola çıktık. Belediye, üniversite, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle oluşturulan ve eğitim modeliyle de Türkiye’deki ilk ve tek merkez olma özelliği taşıyan DOSD Meram, çocuklarımızın eğitimlerinde ve ailelerin bilinçlendirilmesinde kısa zamanda önemli mesafeler katetti. Bunların yanı sıra bir görevimiz de toplumu bu noktada bilinçlendirmek. Bu amaçla Uluslararası Acil Akademik Tıp Kongresi (AAED)’nde yerimizi aldık. Arkadaşlarımız burada katılımcıları hem down sendromu hem de merkezimiz noktasında bilgilendirdi. DOSD Meram ile Down Sendromlu bireylerin yaşama katılımlarını ve hayatın içindeki rolleri üstlenebilmelerini sağlayabilmek için insanların bu noktada bilgilendirilmesinin de önemli olduğunu biliyoruz. Bu düşünce ile bu tip tüm organizasyonları değerlendirmeye devam edeceğiz.”

dosd-meram-2.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.