Mersin Uluslararası Bisiklet Turu

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu
Yarışın ikinci gününde genel klasman birinciliğini Hollanda’nın Cyclingteam Join-S De Rijke takımından Van Schip Jan Willem elde etti

MERSİN (AA) - Bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda ikinci etap tamamlandı.

Gülnar ilçesinde start alıp, Mersin merkezdeki Özgecan Barış Meydanı’nda sona eren ikinci etabın ardından genel klasman birincisi Hollanda Cyclingteam Join-S De Rijke takımından Van Schip Jan Willem oldu.

Zorlu parkurda, etap klasmanında Litvanya Staki Baltik Vairas takımından Paulius Siskevicius birinciliği, Van Schip Jan Willem ikinciliği, Dubai Nasr takımından Essaid Abeloache üçüncülüğü elde etti.

Yokuş klasmanında Torku Şekerspor Continental takımından Rasim Reis, sprint klasmanda da Hollanda Cyclingteam Join-S De Rijke takımından Van Schip Jan Willem ilk sırayı aldı.

Yarışta, Silifke kapısı birincisi Torku Şeker Spor Continental takımından Ferit Can Şanlı, Erdemli kapısı birincisi Torku Şeker Spor Continental takımından Rasim Reis oldu.

Sporculara ödüllerini düzenlenen törenle protokol üyeleri takdim etti.

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun yarın yapılacak 3. etabı, Tarsus Tarsu alışveriş merkezinden başlayıp, Mersin Özgecan Barış Meydanı’nda sona erecek.


- Yüksel: "Her sene daha iyisini yapmaya çalışıyoruz"


Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışın 12 ilçeyi kapsamasının kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.

Klasmanın daha da yükselmesi için geçen seneye oranla parkurların zorlaştırıldığını belirten Yüksel, "Geçen sene turumuza 6 ülkeden 70 sporcu katılmıştı, bu yıl 8 ülkeden 102 sporcuyu ağırlıyoruz. Her sene daha iyisini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Yüksel, hedeflerinin Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu kente getirmek olduğunu kaydetti.

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.