Mescid-i Aksa'nın hikayesini anlatan "Gün Doğmadan" tiyatro oyunu Konya'da

Mescid-i Aksa'nın hikayesini anlatan "Gün Doğmadan" tiyatro oyunu Konya'da
Akşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında “Gün Doğmadan” isimli tiyatro oyunu gösterisi Akşehirlilerle bir araya gelecek.

Akşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında “Gün Doğmadan” isimli tiyatro oyunu gösterisi Akşehirlilerle buluşacak.

Filistin’in haklı direnişinin ve Mescid-i Aksa’nın gerçek hikayesinin konu alındığı; Yusuf Engin Gezer'in yazdığı ve yönettiği oyunda Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli rol alıyor.

Oyun, 20 Aralık Çarşamba günü Akşehir Kültür Merkezi’nde Saat:20.00’de başlayacak. Oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

Oyun, Türkiye'den sadece turistik bir gezi için giden ama kayboldukları andan itibaren Mescid-i Aksa'nın gerçek hikayesi ile karşı karşıya kalan, mazlumlara şahit olan Ömer ve Kenan isimli iki dostun uyanış hikayesini anlatıyor.

Oyun, evleri yahudiler tarafından bombalanması sonucunda ailesinin tümünü kaybeden Hasan'ın dramını, Türkiye'de Mühendislik okuyup tekrar vatanına dönen Kudüslü Sadi'nin haklı mücadelesini ve Mescid-i Aksa'nın hür kalacağı günü bekleyen Müslümanların heyecanını konu alıyor.

İyi insan olmaya çalışmak mı yoksa zulümle insanları yurdundan çıkarmak mı? Şehadetin birkaç adım ötesinde insan ruhunu derinden sarsan soruların cevabı üzerinde düşünme vaktidir. Hiç beklenmedik bir esnada Hasan'ın anlattıkları, Ömer ve Kenan'a hakikatin aynası olur.

Oyun, Akşehirli tiyatro severleri Mescid-i Aksa'nın hikayesi ve Filistin halkının yaşadığı zorluklar konusunda bilgilendirmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.