Mete Konakları lükse anlam katacak

Mete Konakları lükse anlam katacak
Mete Konakları Konya’ya fark yaratmaya geliyor. Aralık 2018’da tamamlanması planlanan konutlar yaşam alanları, yeşil alanlarının yanı sıra konutların lükse varan malzeme kullanımıyla dikkat çekiyor

Mete Konakları Konya’ya fark yaratmaya geliyor. Aralık 2018’da tamamlanması planlanan konutlar yaşam alanları, yeşil alanlarının yanı sıra konutların lükse varan malzeme kullanımıyla dikkat çekiyor. Mete Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Kağan Uydan ve Mete Konakları Proje Müdürü İsmail Mahir, konutlarla ilgili bilgi verirken, mütevazı bir şekilde toplu konutlar dese de, konutlar lüks segment diye adlandırabileceğiniz şekilde yapılmış ve siteleştirilmiş.

Unilever’in en büyük tedarikçilerinden biri olan Mete Şirketler Grubu’nun imzasını taşıyan Mete Konakları’na özellikle kendi isimlerini verdiklerini belirten Mete Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Kağan Uydan, yaptıkları konutların Konya’ya değer katacağını söyledi. Uydan, Konya’ya gelişlerinin Algida Dondurma fabrikasının yapımıyla olduğuna dikkat çekerek, “60 yıl yakın geçmişimizle köklü bir firmayız. Nakliye ile çıktığımız yolda şu anda yine nakliye, Algida Dondurma distribütörlüğü, inşaat, depolama ve lojistik alanlarında hizmet veriyoruz. Neden Konya’yı tercih ettiğimize geldiğimizi anlatmamız gerekirse; biz Mete Grup olarak 55 yıldır Unilever ile birlikte çalışıyoruz. Unilever’in inşaat, lojistik, depolama ve distribütörlük gibi alanlarında tedarikçisiyiz. Unilever buraya fabrika kurmaya karar verince inşaatı ihale sonucu biz üstlendik. Konya’da Algida Dondurma’nın fabrika inşaatını yaptık. Daha sonra OMO’nun burada inşaatını yaptık. Bununla da kalmadık, buraya kendimize ait Türkiye’nin ilk otomatik depolarından birini yaptık. Bu depoyu da Unilever’e kiraya verdik. Bütün bunları yaparken, Konya’ya değer katacak bir toplu konut inşa edelim dedik” diye konuştu.

img_3546.jpg

KONYA İLK OLACAK

20 bin metrekare yeşil alanı olan bir site yaptıklarına dikkat çeken Uydan, Konya’da site anlayışını bir tık üste çekeceklerini söyledi. Uydan, fabrika yapmaktaki tecrübelerini konuta yansıtacakları dile getirerek, “Biz bugüne kadar tek tek konut yaptık ama toplu konut yapmadık. Mete Şirketler Grubu özgüveni yüksek bir gruptur. Buna bağlı olarak da yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışır. Dolayısıyla bugüne kadar yaptığımız fabrikaların yanında bir de toplu konut eklemeye karar verdik. Biz evlerimize toplu konut diyoruz ama Konya’daki diğer siteleri gezdiğiniz zaman bizim yaptığımız evlerin bir tık üstte olduğunu göreceksiniz. Biz bu konut inşaatında tecrübemizi, kalitemizi, malzeme kalitemizi ortaya koyarak iyi bir ürün meydana getirdik” dedi.

mete-konaklari-ahmet-kagan-uydan.jpg

KENDİ İSMİMİZİ VERDİK

Yaptıkları konutlara güvenlerini ortaya koymak için “Kendi evimizi inşa ettik, sizi komşu bekliyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Uydan, “Biz burada yaptığımız konutlara o kadar güvendik ki kendi ismimizi verdik. Bir işe direkt kendi ismini vermek aslında risktir. İşimizi iyi yaptığımız için bu riski aldık. Biz yaptığımız konutlara o kadar güveniyoruz ki herhangi başka bir isim yerine kendi ismimizi vererek Mete Konakları’nı yapmaya başladık. Hatta sloganımızı da ‘Kendi evimizi inşa ettik, sizi komşu bekliyoruz’ olarak belirledik. Kendi oturmayacağımız evi başkasına sunmadık. Dolayısıyla Konyalılar buraya yaptığımız katma değerli evlerden faydalansın istiyoruz” diye konuştu.

 

1 YIL SONRA TESLİM

352 dairelik konutları Aralık 2018’de teslim edeceklerini belirten Uydan, şöyle devam etti: “Konutlarımızı etap etap teslim etmeyeceğiz. 352 dairemiz var. Tamamını 2018 Aralık ayında teslim edeceğiz. Konutlarımızı araştırmalarımızın ardından Yazır bölgesine yapmaya karar verdik. Burası gelişmeye çok açık bir bölge. Bunun yanında bizim konutlarımızı yaptığımız bölge Konya’nın havası en temiz bölgesi. Bunun yanında bu bölge gelişmeye çok açık bir bölge. Konya’nın geleceği bu bölgede. Burada bir cazibe alanı yaratmaya geldik. Buranın skalasını el birliğiyle yükselteceğiz. Kesinlikle her daireye 2 araçlık kapalı otopark vereceğiz.  Yaklaşık 28 bin metrekare açık alanın 20 bin metrekaresi yeşil alan. Bu özellikler Konya’da yok. Bunun yanında kullandığımız ürünlerin totali hiçbir başka firmanın kullanmadığı ürünler. Belki parça olarak kullanmışlardır ama bütününde bu malzemeleri kullanan başka firma yok. Biz insana verdiğimiz değerden dolayı, hiçbir zaman işin ucuzuna kaçmadık.”

 

EVLERDE YOK YOK

 

352 dairenin 322’sinin 4+1 olacağını belirten Mete Konakları Proje Müdürü İsmail Mahir, 30 dairenin de 3+1 olacağını belirtti. Mahir, örnek daireyi görenlerin konutlar hakkındaki beğenilerinin daha yukarıya çıktığını belirtti. Örnek daire üzerinden projenin detaylarını anlatan Mahir, “28 bin metrekare açık alanın 20 bin metrekaresi yeşil alan. Konya’da olmayan bir özellik de her daireye 2 kapalı otoparkımız var. Açık alanlarda araç görmeyeceksiniz. Tamamen sosyal donatılar olacak. Sosyal alanlar içinde yetişkin yüzme havuzundan yürüyüş parkularına kadar geniş bir yelpaze hazırladık. Konutlarımız akıllı konut. Yerden ısıtmalı, elektronik kontrollü olacak. Kullandığımız malzemeler üst düzey olacak. Hepsi kendi alanında marka olmuş ürünler olacak” diye konuştu. (Ulaş İNBAŞI)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.