Meteoroloji’den Konya için toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji’den Konya için toz taşınımı uyarısı
Meteorolojiden yapılan açıklamada Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, öğle saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere Konya'da havanın bugün 24 derece parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinden sonra Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin  sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, öğle saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA BEKLENİYOR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da rüzgârın 18 Nisan 2021 Pazar günü sabah saatlerinden  itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.