Mevlana aşığı Hollandalı gazeteci Konya’da toprağa verilecek

Mevlana aşığı Hollandalı gazeteci Konya’da toprağa verilecek
 Editör
Amsterdam yaşayan eski muzisyen, turizm rehberi, film yönetmeni, senarist, gazeteci- yazar ve Mokum TV sahibi Hollandalı Müslüman Mohamed El-Fers Konya’nın Akören ilçesinde toprağa verilecek.

Türkiye ve Osmanlı sevdasıyla bilinen Hollandalı Mohamed El Fers 73 yaşında, bilgisayarının başında yazı yazdığı esnada hayatını kaybetti.

Mohamed El Fers, “Kültür kenti KONYA’ya seyahat”, “Mevlana Celaleddin Rumi”, “İstanbul Rehberi”, “Tarihi Mehter Takımı” gibi yayınlanmış Hollandaca kitaplar yayınladı. El Fers’in “Eski Dostlar Türkiye Hollanda”, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri”, “Kuran’da Hz. Meryem” gibi belgesel ve DVD yayınları bulunmakta.

Mohamed El Fers, 1992 yılından itibaren Amsterdam merkezli Hollanda Türkevi Topluluğu başkanı Veyis Güngör’ün başdanışmanı olarak görev yaptı. “Hollanda’da Yağlı Güreş Şampiyonlukaları” “Dam Meydanında Mehter gösterisi” ve turizm merkezi “Zaanschans açık hava müzesinde Sema ayini” El Fers’in önerileriyle yapıldı.

0cdde33b-d272-4f0a-ad8c-428e754c24fb.jpeg

Merhum Mohamed El Fers, vasiyeti üzerine Konya ili Akören ilçesinde 5 Mart Salı günü öğle mamanızı müteakip toprağa verilecektir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.