Mezar Taşında 'Poşetli Dede' Yazacak

Mezar Taşında 'Poşetli Dede' Yazacak
Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden ve 'Poşetli Dede' olarak bilinen Mehmet Keleş'in (75) cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden ve 'Poşetli Dede' olarak bilinen Mehmet Keleş'in (75) cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Olay, Konya'da geçtiğimiz gün meydana gelmişti. Keleş, otogarda beklediği esnada bir yolcu otobüsü geri gelerek şahsın ölümüne sebep olmuştu. Olayın ardından Türkiye'nin gündemine 'Poşetli Dede' olarak gelen Keleş'in cenazesi Konya'dan kız kardeşi Zeynep Yar ve yeğenleri tarafından alınarak memleketi Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyüne getirildi. Köydeki evinde helallik alınmasının ardından Keleş'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Akrabaları, Mehmet Keleş'in mezar taşına 'Poşetli Dede' yazdıracaklarını söyledi. 

EŞİ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İÇİN KÖYÜNE KÜSMÜŞ

Mehmet Keleş'in yeğeni Hüseyin Yar, olayın bir kaza olmadığını, cinayet olduğunu iddia etti. Otobüs firmasını suçlayan Yar, firma yetkililerinin gerekeni yapması gerektiğini dile getirdi. 

Yeğen Hüseyin Yar, Mehmet Keleş'in köyden 36 yıl önce ayrıldığını ifade ederek, ''Bazı akrabalarımız getirmek için çok uğraştı ama gelmek istemedi. Getirememe sebebimiz, Çamlıpınar köyünde hanımının bıçaklanarak öldürülmesidir. 36 yıl önce kahredip gitmesi, asıl sebep budur. Takdiri ilahi demeyelim çünkü takdiri ilahilik bir şey yok. Otogarda Konya'da araba geri geri gelirken altında kalıp 2 sefer de üzerinden geçip feci şekilde parçalanarak ölmesi.'' diye konuştu. Araç şoförü hakkında dava açtıklarını dile getiren Yar, savcının da teyit ettiğini ve davacı olacaklarını aktardı. 

Banka hesaplarında 1 milyondan fazla para olduğunun söylendiğini belirten Yar, ''Öyle söylüyorlar fakat biz veraset kağıdını çıkartıp, bir hafta sonra ölüm kağıdı düştükten sonra ben bu işle ilgileneceğim.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.