MHP eski milletvekili Akşener, Denizli'de:

MHP eski milletvekili Akşener, Denizli'de:
"O koltuktan kalkmamak için oturuyorsanız, o koltuk eskir. Ben o koltuğu eskitmek yerine ayakkabı eskiteceğim"- "Biz Türkiye'yi, bu ülkeyi, bu milleti, bu devleti, yönetmeye yürüyoruz. Hani diyordum ya 'ya başbakan olacağım, ya da babaanne'. Babaannelikte

DENİZLİ (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener, "O koltuktan kalkmamak için oturuyorsanız, o koltuk eskir. Ben o koltuğu eskitmek yerine ayakkabı eskiteceğim" dedi.
EGS Kongre ve Kültür Merkezinde kendisine destek veren partililerle bir araya gelen Akşener, konuşmasında, MHP'nin 11,9'u oy oranını kabul etmedikleri için bir yola çıktıklarını, partililerin bu oya rıza göstermesinin mümkün olamayacağını belirtti.
Yetkiyi kullananların bu oy oranının sorumluluğunun üstlenmesi gerektiğine işaret eden Akşener, "Kaçmak yok, kaçabilirsiniz ama biz o kongreyi Allah'ın izniyle, partililerin iradesiyle gerçekleştireceğiz. Biz Türkiye'yi, bu milleti, bu devleti, yönetmeye yürüyoruz. Hani diyordum ya 'ya başbakan olacağım, ya da babaanne'. Babaannelikten vazgeçtim; ya başbakan olacağım ya da başbakan" diye konuştu.
Partide demokrasiyi sağlayacağını, ön seçim yapacağını, kontenjan milletvekili sistemini uygulamayacağını vurgulayan Akşener, "O koltuktan kalkmamak için oturuyorsanız, o koltuk eskir. Ben o koltuğu eskitmek yerine ayakkabı eskiteceğim" ifadesini kullandı.
- "Kader birliğimiz mezara kadar"
Akşener, "verdikleri raporların üst kademeye ulaşmadığı, fikirlerine değer verilmediğini" şikayetlerini iletten partililerin, özellikle "Meclis'te terör önergesine hayır" denmesine ilişkin sorularıyla karşılaştıklarını, konuyla ilgili kendilerine de bilgi verilmediğini savunarak, "Bu bizim, yönetim kadrosunda bulunan herkesin ayıbıdır. Bütün yetkileri kullan, seçimden seçime yüze bak, ondan sonra adını unut... Ayıptır, günahtır... Biz bütün bunları konuştuk, 'yol arkadaşlığı yapmayacağız, kader birliği edeceğiz' diyerek yola çıktık. Kader birliğimiz mezara kadardır. Teşkilatları kapatıyorlar ama esas mesele önce Allah sonra millet kapatmasın, asıl mevzu budur" dedi.
Türkiye ile MHP'nin etle tırnak gibi olduğunu ifade eden Akşener, kurultayın Türkiye'nin "en kadim" geleneği olduğunu ve yalnız genel başkan seçimlerinde değil, her türlü karar için kullanacaklarını bildirdi.
Akşener, şöyle devam etti:
"Kurultaylar toplanacak ve biz birbirimizle dertleşeceğiz, partimiz ve ülkemiz adına ortak kararlar alacağız. Parti tüzüğündeki antidemokratik maddeleri ortadan kaldırılması için bir hukukçu grubumuz çalışıyor. Siyasi Partiler yasasını da düzelmek için daha demokratik, insan haklarına, bizim gibi siyasilerin haklarına saygılı bir taslak hazırlanıyor. O taslakları sizlerle paylaşıp, onayınıza sunacağım."
- Terör olayları
Terör konusunun Türkiye'nin en önemli sorunu olduğuna dikkati çeken Akşener, şunları kaydetti:
"Seçilirsem hep birlikte Güneydoğu’ya gideceğiz. Şırnak’ta düğünlere gideceğiz, evlerde kalacağız. Bugüne kadar hep öyle yaptım. Ama o kurşun atan elleri de and olsun kıracağız, şart olsun kıracağız. Yani Türkiye’ye demokrasi, adalet, ciddiyet getireceğiz, üretime, emeğe saygıyı getireceğiz. Terörle mücadele edeceğiz. Türkiye bizim evimiz, biz bir bayram sofrası hayal ediyoruz. Bugün buradan bir iktidar yürüyüşü ortaya çıkıyor. MHP bu ülkenin çimentosudur."
Akşener daha sonra partililerle sohbet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.