MHP Eski Milletvekili Sinan Oğan:

MHP Eski Milletvekili Sinan Oğan:
"Dünyanın hiçbir yerinde 29 cihana mal olmuş bir teröristin cenazesine o ülkenin vergisinden maaş alan, o ülkenin meclisinde görev yapan birisi gidemez. Giderse de o millet adına ettiği yeminini bozmuş olur. O teröriste destek olan milletvekillerinin yemi

BALIKESİR (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24'üncü dönem Milletvekili Sinan Oğan, "Dünyanın hiçbir yerinde 29 cihana mal olmuş bir teröristin cenazesine o ülkenin vergisinden maaş alan, o ülkenin meclisinde görev yapan birisi gidemez. Giderse de o millet adına ettiği yeminini bozmuş olur. O teröriste destek olan milletvekillerinin yemini bozulmuştur. O milletvekillerinin yemini yok hükmünde ise milletvekillikleri de yok hükmündedir" dedi.

Oğan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda gerçekleştirilen terör eylemlerinin birlik ve beraberliği bozamayacağını belirtti.

Terörü akıllı politikalarla bitirmek gerektiğini vurgulayan Oğan, "Başta terör suçları olmak üzere dokunulmazlıkların derhal kaldırılması, sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması gerektiği kanaatindeyiz. Bugün Sayın Başbakanın açıklamasıyla da bir konsensüse gelinebileceğini ve meclisteki dokunulmazlıkların kaldırılabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

- "Yemin bozulmuşsa milletvekilliği yok hükmündedir"

Hiçbir milletvekilinin terörist cenazesine gidemeyeceğini bildiren Oğan, şöyle konuştu:

"Dünyanın hiçbir yerinde 29 cihana mal olmuş bir teröristin cenazesine o ülkenin vergisinden maaş alan, o ülkenin meclisinde görev yapan birisi gidemez. Giderse de o millet adına ettiği yeminini bozmuş olur. O teröriste destek olan milletvekillerinin yemini bozulmuştur. O milletvekillerinin yemini yok hükmünde ise milletvekillikleri de yok hükmündedir. Her milletvekilinin vekilliğini resmileştirmenin birinci yolu yemin etmektir. Eğer siz o yemininize sadık kalmıyorsanız, yemininiz yok hükmünde ise milletvekilliğiniz ve dolayısıyla da dokunulmazlığınız yok hükmündedir."

Ülkücülük bir mahkeme kararıyla sınırlandırılabilecek, mahkeme kararıyla vazgeçilecek bir kavram değildir.

8 Nisan tarihinde mahkeme tarafından olağanüstü kongrenin yapılmasına yönelik olumsuz bir karar çıkması halinde muhaliflerin tavrının ne olacağı sorusu üzerine Oğan, şunları kaydetti:

"Ülkücülük bir mahkeme kararıyla sınırlandırılabilecek, mahkeme kararıyla vazgeçilecek bir kavram değildir. Ülkücülük bir yaşam tarzıdır. Mahkeme yok da derse kurultay yapılmayacak da derse bir ülkücünün ne yapması gerekiyorsa onu yapacağız. Ancak ben öyle bir ihtimal görmüyorum ama münferit birkaç olay olsa dahi bunun partimize, hareketimize ve davamıza zarar vermeyeceği kanaatindeyim. Dolayısıyla ülkücünün yeri Milliyetçi Hareket Partisidir. Kaldı ki mahkemenin vereceği karar esastan değil usulden vereceği bir karardır. Bu şu anlama gelir. Mahkeme hele gelin bir bakayım kim haklı kim haksız demeyecek. Yeterli delege sayısı var mıdır? Yok mudur? buna bakacak. Biz zaten gerekenden fazla imza topladık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.