MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:
"MHP, Türkiye'nin toplumsal ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa için yapılacak çalışmalara her zaman destek vermektedir. Ancak iktidar partisinin, yeni anayasa örtüsü altında rejim değişikliği oyununa alet olmayacaktır"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "MHP, Türkiye'nin toplumsal ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa için yapılacak çalışmalara her zaman destek vermektedir. Ancak iktidar partisinin yeni anayasa örtüsü altında rejim değişikliği oyununa alet olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılmasının Meclisi devre dışı bırakacak farklı arayışlara fırsat vereceğini öne sürdü.

MHP'nin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun varlığını sürdürmesi düşüncesi taşıdığını, ancak başkanlık sistemine kesinlikle karşı olduklarını vurgulayan Çetin, "MHP Anayasa Komisyonu'nda kalmaya çalışmakla, parlamenter sistemin devamından yana tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur. Partimiz, en büyük toplumsal mutabakat metni olan anayasanın Mecliste daha büyük uzlaşmayla yenilenmesinin gerekliliğine inanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Anamuhalefet partisinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilmesiyle mutabakat zemininin kaybedildiğini, belirten Çetin, açıklamasında şunları kaydetti:

"MHP, Türkiye'nin toplumsal ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa için yapılacak çalışmalara her zaman destek vermektedir. Ancak iktidar partisinin yeni anayasa örtüsü altında rejim değişikliği oyununa alet olmayacaktır. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine yönelik bütün girişimlere dün olduğu gibi, bundan sonra da karşı çıkacağımız gayet iyi bilinmelidir. Türkiye'de rejim değişikliğinin yolunu açabilmek için 7 Haziran seçimlerinden bu yana son derece tehlikeli bir oyun oynanmaktadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumunu da eleştiren Çetin, Erdoğan'ın, ettiği tarafsızlık yeminini defalarca çiğnediğini savundu.

Başkanlık sisteminin sakıncalarını parti olarak defalarca gündeme getirdiklerini aktaran Şefkat Çetin, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Başkanlık sistemine geçme isteği bir demokrasi talebi değildir, arkasında federasyon ve bölünme gizlidir. Türk milletinin birliğini ve kardeşliğini tehdit eden olağanüstü gelişmeler yaşanırken, devleti yönetenlerin milli öncelikleri belirleyecek duyarlılıkları göstermekten uzaklaşmaları tehlikeyi büyütecektir.

MHP sayın Cumhurbaşkanına kendi yasal sınırlarına çekilmesi çağrısını yinelemektedir. Partimizin 7 Haziran sürecinde dile getirdiği gibi, cumhurbaşkanı sistemle oynamaktan vazgeçmeli, bütün topluma ve siyasi görüşlere karşı tarafsız bir konuma gelmelidir. İktidar partisi AKP ise üzerlerindeki cumhurbaşkanı vesayetinden kurtularak, onun hırsları yerine kamu güvenliği, ekonomi ve dış politika gibi milletin acil sorunları ile ilgilenmeye başlamalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.