MHP İstanbul Milletvekili Yönter:

MHP İstanbul Milletvekili Yönter:
"AKP'nin, yüz binlerce taşeron firma elemanını yüzüstü bırakması, hayal kırıklığı yaratması kabul edilebilir bir şey değildir"

TBMM (AA) - MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "AKP'nin, yüz binlerce taşeron firma elemanını yüzüstü bırakması, hayal kırıklığı yaratması kabul edilebilir bir şey değildir." dedi.

Yönter, Çekmeköy Belediyesinde çalışmaktayken işlerine son verildiğini söylediği güvenlik görevlileriyle parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Bu kişilerin, bildirimsiz fesih yoluyla işlerine son verildiğini ifade eden Yönter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, asgari ücretin artışından dolayı hiç kimsenin işinden olmayacağı sözünü verdiğini belirtti. Yönter, AK Parti'li Çekmeköy Belediyesinin, Davutoğlu'nun bu sözünden habersiz olduğunun anlaşıldığını öne sürdü.

Yönter, asgari ücret artışı gerekçe gösterilerek, vatandaşların mağdur edildiğini, işten çıkarıldığını savunarak, Çekmeköy Belediyesindeki bazı güvenlik görevlilerinin, bütçe yetersizliği nedeniyle iş akitlerine son verildiğini söyledi. Yönter, işten çıkarılanlardan bir kişinin 1,5 aylık bebeğinin olduğunu, bir başkasının bebeğinin dünyaya geleceğini aktararak, "İşten çıkarılanlar çocuklarına nasıl bakacak? Arkadaşlarımızın işten çıkarılmalarıyla ilgili süreç bitirilmeli." ifadesini kullandı.

Sadece Çekmeköy Belediyesinde değil başka yerlerde de işten çıkarmaların olduğunu ileri süren Yönter, "Bu reva mı, vicdani, insani, İslami mi? Bu kışta kıyamette, bu zor günlerde bir insanın işinden olması ne demek? Asgari ücret artışı bahane edilerek insanlarımız işten çıkarılacaksa niçin AKP asgari ücreti bin 300 lira yaptı?" diye konuştu.

Yönter, taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik yapılacak düzenlemeyi de değerlendirdi. Yönter, "taşeronluk köleliğinin örtülü şekilde devam edeceğini" ileri sürdü. Yönter, "Maliye Bakanı, özel sözleşmeli personel statüsü olacağını söylüyor. Başbakan ne söylüyor Maliye Bakanı ne söylüyor? AKP'nin, yüz binlerce taşeron firma elemanını yüzüstü bırakması, hayal kırıklığı yaratması kabul edilebilir, hazmedilebilir bir şey değildir. Başbakan ile bakanın sözleri 180 derece farklı. Taşeron sistemiyle ilgili güzel haber bekleyenlerde hayal kırıklığı yaratmasınlar, tamamını kamuya alsınlar." değerlendirmesini yaptı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.