MHP'li Aydın'dan "Paralel Yapı" tepkisi

MHP'li Aydın'dan "Paralel Yapı" tepkisi
Eski MHP Milletvekili Aydın:- "Benim bağlı olduğum yapı tektir, o da MHP ve ülkücü harekettir"-"Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliği, kayıtsız ve şartsız Türk milletine aittir. Bu egemenlik herhangi bir gruba veya cemaate devredilemez"-"MHP’deki muha

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - MHP'de muhalif isimlerden eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, olağanüstü kurultay talepleri ile ilgili olarak medyada yer alan "Paralel Yapı MHP'yi ele geçirmeye çalışıyor" yönündeki haberlere tepki göstererek, "Benim bağlı olduğum yapı tektir, o da MHP ve ülkücü harekettir" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğinin kayıtsız ve şartsız Türk milletine ait olduğunu, bu egemenliğin herhangi bir gruba veya cemaate devredilemeyeceğini, bu tür girişimler varsa devletin görevinin, milli ve evrensel hukuk kuralları çerçevesinde her türlü paralel devlet yapıları ile mücadele etmek olduğunu belirtti.

MHP'nin "AK Parti iktidarının alternatifi" olduğunu savunan Aydın, partinin yolunun kesilmeye çalışıldığını öne sürdü.

"Bugünkü AKP iktidarı, Çözüm Süreci adı altında ülkenin doğusunda ve güneydoğusunda en büyük paralel devlet yapılanmasına göz yummuştur" diyen Aydın, "PKK, KCK, PYD gibi birbirinin türevi silahlı terör örgütleri ülkemizin bir bölgesinde devlet içinde devlet kurma noktasına gelmiştir. Bugün Şırnak’ta, Cizre’de, Sur’da ve daha birçok yerde Çözüm Süreci'nde gömülen bombalar ve stoklanan silahlar, evlatlarımızın her gün şehit olmasına yol açmaktadır" diye konuştu.

Ortada bir paralel yapı varsa buna karar verecek ve cezasını belirleyecek makamın bağımsız mahkemeler olduğunun altını çizen Aydın, "AKP iktidarının bu konuda sicili bozuktur ve asla güven telkin etmemektedir" ifadesini kullandı.

Kendi siyasi duruşunun 40 yıldır tüm ülkücüler tarafından bilindiğini kaydeden Aydın, "Bizim bağlı olduğumuz yapı tektir, o da MHP ve ülkücü harekettir. MHP’deki muhalefeti bile paralele bağlayarak ötekileştirmeye çalışan AKP’nin amacı, MHP’nin kendini yeniden yapılandırarak güçlü bir iktidar alternatifi olmasını engellemektir" görüşünü savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.