Milletvekili Etyemez: Sezai Karakoç, medeniyetimizin umudu ve ufkuydu

Milletvekili Etyemez: Sezai Karakoç, medeniyetimizin umudu ve ufkuydu
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç’un hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç’un hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sezai Karakoç’un vefatından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Milletvekili Halil Etyemez, Karakoç’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diledi.

Şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç’un hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Çağımızın en büyük şair ve yazarlarından üstad Sezai Karakoç’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sezai Karakoç, bizim medeniyetimizin umudu ve ufkuydu. Büyük ustanın menzili mübarek, mekânı cennet olsun” dedi.

Sezai Karakoç denildiği zaman akla diriliş geldiğini kaydeden Milletvekili Etyemez, dirilişin bir edebiyat akımından çok bir hakikat akımı olduğunu belirtti. Halil Etyemez, “Medeniyet kodlarımızdan ve kadim coğrafyamızdan nefeslenen değerli büyüğümüz Sezai Karakoç vakur ve şahsiyetli duruşuyla müstesna bir yerdeydi. Zamanımızı aydınlatan kandillerden biriydi. Yedi Güzel Adam’ın önde gideniydi. Sezai Karakoç, diriliş mücadelesi ile nakşolmuştu gönüllerimizde. Edebiyat ve düşünce hayatını ‘diriliş nesli’ dediği bir gençliğin yetişmesine adamıştı. Her birimizin sadece ezberlediğimiz şiirleriyle değil, bugün sahip olduğumuz dünya görüşümüzde de emeği vardı. Bizim medeniyetimizin umudu ve ufkuydu. O, bir neslin hikâyesiydi. O, bizim hikâyemizi bize yeniden hatırlatan bilgeydi ” dedi.

Sezai Karakoç’u asla unutmayacaklarını, anlamaya ve anlatmaya devam edeceklerini vurgulayan Etyemez, “Ülküsüne ulaşmak için hayatının her anında mücadele eden, başkalarının adamı olmak yerine kendi düşüncelerinin eri olan Sezai Karakoç, bizim medeniyetimizdir. Tüm yaşamı boyunca has bilginin izini süren, doğru sözü cesaretle söyleyen Karakoç, İslam aleminin derdiyle dertlenmiştir. Şiirleriyle, fikir ve siyaset yazılarıyla, soylu bir davanın, bir mücadelenin adamı olan Karakoç, yapayalnız kalma pahasına her zaman kendince doğru bildiği, hakikat bildiği ne varsa onu söylemeyi seçmiştir. ‘Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz.’ Vasiyeti rehberimiz olsun. Hem düşüncesiyle, hem sanatıyla, hem de hayatıyla bir yer ve duruş inşa eden Karakoç’a hepimizin borcu var. Sezai Karakoç’a borcumuzu, O’nu anmaktan anlamaya geçerek ödeyebiliriz. Her daim merhum Sezai Karakoç’u anlamaya ve anlatmaya çalışacağız ” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.