Milli Eğitim Bakanı Tekin: 'Konya eğitim yatırımları ile bizimle yarışıyor'

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 'Konya eğitim yatırımları ile bizimle yarışıyor'
 Muhabir
Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesi’ne kazandırılan Selçuklu Belediyesi Sille İlkokulu'nun resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesi’ne kazandırılan Selçuklu Belediyesi Sille İlkokulu'nun resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in katıldığı törenle gerçekleştirildi.

'TARİHİ HAN YAPISINA UYGUN'

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, " Çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim görebilsin diye bir yandan ihtiyaç olan bölgelerimize yeni modern ve tam donanımlı okullar kazandırıyor, diğer yandan da mevcut okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesinden tutun bu okullarımızın ihtiyaç duyduğu bütün ekipman ve materyallerin karşılanmasına kadar tüm ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz. Son 5 yılda 6 mahallemize 6 okul kazandırdık. Son 5 yılda 29 kütüphane kazandırarak toplam kütüphane sayısını da 108'e çıkardık. Toplam 58.238 öğrencimize eğitim desteğinde bulunduk. Yine Sille mahallemizde bulunan Tarihi Han yapısına uygun olarak inşa ettik bunun için tarihi yapının günümüze ulaşmış fotoğraflarından yararlandık ve bu fotoğraflarla rekonstrüksiyonu yaparak ahşap taşıyıcısı sistemle okul binamızı inşa ettik toplam 2337 metrekare alan üzerine kurulu olan Okulumuzun belediyemize toplam maliyeti güncel rakamlarla 64 milyon 700 bin liradır. Sille İlokumuzun ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-03-05-at-17-21-12-001.jpeg

whatsapp-image-2024-03-05-at-17-21-12-2.jpeg

whatsapp-image-2024-03-05-at-17-21-12-4.jpeg

'EĞİTİM BELEDİYE HİZMETİNİN BİR PARÇASIDIR'

Eğitimi belediye hizmetlerinin bir parçası olarak gördüklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Uğur İbrahim Altay, " Eğitimi belediye hizmetlerinin bir parçası olarak görüyoruz ve çocuklarımızın milli manevi duygulara sahip nitelikli insan kaynağı olmaları iyi yetişmeleri için il milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı gayret içerisinde olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sille İlokumuzda emeği geçen Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-03-05-at-17-21-11.jpeg

'KONYA BELEDİYELERİ YATIRIMDA YARIŞIYOR'

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, " Konya demokrasinin hoşgörünün bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı bir coğrafya oldu. Ben eğitim yatırımları yaparken bu kadar heyecanlı belediye başkanları görmek istiyorum. Keşke bütün belediye başkanlarımız böyle olsa. Konya'daki belediyelerimiz bizimle yarışacak düzeyde yatırımlar yapıyorlar.
Çocuklarımıza bize ait olan değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarılması noktasında alacakları eğitimin gelecek kuşaklara aktaracaklar için kendilerine teşekkür ediyorum.

whatsapp-image-2024-03-05-at-17-21-12-1.jpeg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.