Milli ekonomimize olan güvenimiz tescillendi

Milli ekonomimize olan güvenimiz tescillendi
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, 2021 yılı büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, 2021 yılı büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı değerlendirmesinde şunları ifade etti: “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, GSYH 2021 yılı büyüme verilerine göre İhracatçılarımız, tüm zorluklara rağmen ülkesini büyütmeye devam ediyor. Ülkenin yüzde 11 büyüdüğü 2021'de sanayi de yüzde 16,6 büyüdü. Net ihracat ise büyümeye 4,9 puan katkı verdi. Yılın son çeyreğinde yüzde 9,1 büyüme başarısı gösteren Türkiye ekonomisi, bu dönemde de imalâta ilişkin mevcut kapasite ve kabiliyetiyle pozitif ayrışmayı sürdürmüş ve hem küresel hem de bölgesel üretim üssü olma iddiasını perçinlemiştir.

MİLLÎ EKONOMİMİZE OLAN HAKLI İTİMADIMIZIN TESCİLİ NİTELİĞİNDEDİR

Ülkemiz ve şehrimiz, 2021 yılının geri kalanında daha da hızlı bir ivme yakalayarak, İhracat artışını sürdürmeye hızla devam ediyor. Bu ivme ile ihracatımız daha da canlanacağını söyledi. Türkiye ekonomisine güvenimiz son 20 yılda hiçbir zaman bizleri yanıltmamıştır. Her geçen gün daha büyük heyecan ve güvenle artmıştır. 2021 yılı için çift haneli bir büyüme oranı beklediğimiz bir durumdu. Bu minvalde yüzde 11’lik GSYİH büyüme oranı bizler için bir sürpriz değil, millî ekonomimize olan haklı itimadımızın tescili niteliğindedir. 2021 yılında iç talep, net dış talep ve yatırımların her birinin büyümeye katkısının pozitif yönde olması, bu dönemde Türkiye ekonomisinin topyekûn bir büyüme kaydettiğini göstermektedir. Bilhassa net dış talebin büyümeye 4,9 puan katkı vermesi, büyümenin sürdürülebilirliği adına oldukça olumlu bir gelişmedir.

2022'DE TÜRKİYE EKONOMİSİ İDDİASINI ARTTIRACAK

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve ekonomi yönetimimizin idaresinde uygulamaya konulan Yeni Ekonomik Model sayesinde Türkiye ekonomisi, 2022 yılında da küresel ekonomi içerisindeki iddiasını artıracak ve bu dönemde de tahminlerin üzerinde büyüyecektir. Her yıl ülke ekonomisine ciddi katkı veren Konya, iller arasındaki sıralamasında ilk 5’e girecektir. MÜSİAD Konya olarak bizlere çok iş düştüğünü biliyoruz. Bizler bu minvalde Konya sanayimizin gelişiminde etkili olacak projelere ve aksiyonlara desteğimizi vermeye hazırız. Bizleri bu hedefe doğru ülkesi ve şehri için canını dişine takarak durmadan ve yorulmadan çalışan, tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.