Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Milli Takım ve Konyaspor

Milli Takım ve Konyaspor

Sezon değerlendirmesini bir sonraki yazımda yapmak istedim. O kadar çok şey var ki yazılacak çizilecek sezonun son maçında. Şampiyonu bir yılda 3 defa yenme başarısı gösteren takım , 40 puanla ikinci yarı zirvede ama Konyaspor sadece bize göre başarılı sanırım.  Neden mi ?

2015-16 sezonunu iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. Şampiyon olup ligi göğüsleyen Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Maç öncesi görmeye alışık olmadığımız futbolcularımızın koridor yapıp şampiyonu alkışlaması, Beşiktaş’ın ise pankartla Avrupa liginde takımımıza başarılar dilemesi güzel görüntülerdi.  Taraftarımızın dakikalar 30 ile 40 arasında yaptığı anlamlı protesto ise zaten 2 yıldır Türkiye’de ses getiren topluluğun koltuk kırmadan, sağı sola saldırmadan stadyumda orayı burayı yıkmadan da nasıl protesto yapılıyormuş gösterir nitelikteydi. Edilmeyen küfürden yenilen cezaya sessizce yapılan tepki tüm ülke konuşulan bir sessiz çığlık olmuştu. Ne yazık ki makam mevki sahipleri bu serzenişleri takmadı bile. Sezon başında kaybedilen basit puanlar olmasa bu maratonda daha da etkili olabilir miydik düşünmeden edemiyorum.  Öyle ya da böyle Aykut Kocaman Konyaspor tarihine adını altın harfler ile kazımayı başardı. Ülke futbolunu içinde olduğu durum konusunda yazı yazıp yazmama konusunda tereddütler yaşadığımı da belirtmeden geçemeyeceğim.

Fenerbahçe maçının ardından Volkan Şen’in daha önce defalarca şahit olduğumuz saygısız ve terbiye sınırlarını zorladığı hareketler ile binlerce kişinin ceza almasıyla başlayan seri Kasımpaşa maçında edilmeyen küfürler ile alınan cezalar ile devam etti. Zaten bu ülkede ne zaman bir takım başarı sağladı ya o takımın oyuncularını almak suretiyle dağıtıp saf dışı bıraktılar ya insanları verilen cezalar ile yıldırdılar ülkeyi hep 3 takımdan gördüler saygı değer büyüklerim unutmayın! Türkiye üç den büyüktür!  Federasyona kulüp tarafından yapılan iki başvuruya kulak asmayan ilgili yetkililer!  İnsanların sosyal ağlar ve hukuki yollar ile yaptığı başvuruları da hiçe saymıştı. Bursa maçında Bursa lehine verilmeyen penaltıya ihtiyacımız da yok böyle bir talebimizde yok. Bu zatı muhteremlerin futbola bakışı ile bizim bakış açımız çok farklı. Koca sezonda Arena’da taraftarın cezalı olduğu Galatasaray maçı dışında mağlubiyeti bulunmayan devre arası yapılan transferler ile ikinci yarıda içerde dışarda tek mağlubiyet alan bir Konyaspor var. Peki  milli takımda neden Konyasporlu bir tane bile oyuncu yok. Volkan Babacan’ı geçtim. Ali Şaşal nasıl bir performans gösterdi 3-5 hafta kaleye geçti de 17 haftada 9 gol yiyen bir kaleciden ön planda? Hadi dedin ki maharet savunmada, o zaman neden Konyaspor savunmasından bir isim yok milli takımda. Sadece komik...

Sağ bek sağ açık, sol açık ve forvet mevkiinde oynayabilecek birkaç mevkii kaldıracak fizikte Ömer Ali Şahiner gibi adam var elinde ama sen sırf Galatasaraylı diye Yasin’i tercih ediyorsun. Burak Yılmaz iyi golcü ama sakat. 2008’den ders almamışsın be Fatih hocam. Elimizde oyuncu kalmadığından neredeyse Rüştü stoper oynayacaktı ‘’körü topalı doldurmanın alemine ne. Şimdi burada bir çelişki var eğer ki hocam sen takım oyununa bakıyorsan Konyaspor takımındaki Türklerin hepsini toplaman lazım diğer yarısı Başakşehir ve Akhisar’dan tamamlayabilirsin. Sen bireysel başarıya bakıyorsan hocam bu aldığın oyuncuların bireysel başarısı da yok performans dipte!

Hepsini geçtim PTT ligden adamın milli takımda ne işi var. İşte tutarsa Fatih Terim yaptı oldu denilecek. Unutma hocam daha öncede aldın alt ligden kısmen de başarılı oldu, sonra gitti rakipleri ısırdı aldığın oyuncu !!! Milli takım jest yeri değil demişti sayın Terim. Milli takım egolarınızı tatmin etme yeri de değil sayın Terim… Demek ki neymiş Konyaspor şampiyon olsa da bir şey değişmeyecekmiş ikinci yarının lideri olsan da olmuyor hani derler ya ağzınla kuş tutsan olmaz diye Konyaspor bu işte. Şu an gidiyorsan Fransa’ya bu şehrin etkisi hangi sırada olacak!

Bir konuya da özellikle değinmek istiyorum. Milli takımda Konyasporlu oyuncuları dedikodular kesilsin diye almak o oyunculara en büyük hakarettir. Ancak aldığın oyuncuların da tartışmaya zemin bırakmaması gerekir. Yani sözün özü benim asıl problem yaptığım olay daha kaliteli oyuncular olsa illa Konyaspor’dan oyuncu olmalı gibi bir saçmalık değil. Arda, Hakan Çalhanoğlu veya Oğuzhan Özyakup gibi oyuncuları milli takıma neden aldın diye sormak herhalde kimsenin haddi değildir. Ama sen Ali Şaşal, Yasin Öztekin, Çağlar Söyüncü, Onur Kıvrak gibi oyuncuları alır tartışmaya zemin hazırlarsan kusura bakma hocam hem de hiç kusura bakma… İlerleyen günlerde bu konular hakkında biraz daha derine inmeyi planlıyorum ve takımızın sezon değerlendirmesini,  kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR