Milli tenisçiler için "wild card" talebi

Milli tenisçiler için "wild card" talebi
- Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:"Çağla ve Marsel'in olimpiyatlara gitme şansları var ancak bunu kendi puanlarıyla yapamadıkları takdirde, ITF'nin davet opsiyonunu bizden yana kullanması için talepte bulunduk" - "Dünya tenisinin bu coğrafyadaki


ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, 2016 Rio Olimpiyatları için "wild card" (özel davet) talebinde bulunduklarını söyledi.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Moldova'nın başkenti Kişinev'de yapılan 42. Avrupa Tenis Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı David Haggerty ile görüştüğünü belirterek, Haggerty'ye, özel davet taleplerini ilettiklerini bildirdi.

Milli sporcular Çağla Büyükakçay ile Marsel İlhan'ın, olimpiyatlar için haziran ayına kadar puan toplayacaklarını, her iki sporcunun da olimpiyatlara gitme şanslarının bulunduğunu ifade eden Durmuş, "Bunu kendi puanlarıyla yapamadıkları takdirde, ITF'nin davet opsiyonunu bizden yana kullanması için talepte bulunduk." dedi.

ITF'nin yeni başkanı Haggerty ile birçok konuda görüştüklerini dile getiren Durmuş, "Öncelikle ülkemizdeki sıkıntılar nedeniyle oluşabilecek endişeler noktasında, dünya tenisindeki yerimizi doğru anlatmamız gerekiyordu. Biz, dünyanın en fazla uluslararası tenis turnuvası düzenleyen ülkesiyiz ve bunların güvenliğini sonuna kadar sağlayacak güçteyiz. Bunu anlatabilmemiz çok önemliydi çünkü orada çok kaygılı yaklaşımlar olduğunu gördük." diye konuştu.

Cengiz Durmuş, şöyle devam etti:

"Çağla ve Marsel, haziran ayına kadar topladıkları puanlarla ilk 70'e girebilirler ama bu olmadığı takdirde, bu kadar destek veren bir bakanlık ve ülke olarak, wild card'ı hak ettiğimizi anlattım. Düzenlediğimiz turnuvalar ve yaptığımız yatırımlarla tenisin bu bölgede gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Dünya tenisinin bu coğrafyadaki nefesiyiz. Böyle bir opsiyon varsa bunun, bizim için kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Haggerty'ye, bizi böyle görmelerini söyleyerek, kriterleri bizim için zorlamalarını rica ettim."

Haggerty'nin kendisini haklı bulduğunu ve buna pozitif yaklaştığını dile getiren Durmuş, "Evet demedi ama sıcak baktı. Bu talebimizi yazılı olarak hazırlayıp, IOC'ye sunmamızı ve konunun takipçisi olacağını söyledi. IOC ile yakın temas halinde, elimizden geleni yapacağız. Artık bu yıl olimpiyatlarda yer almak istiyoruz. 2016 Rio Olimpiyatları'na sporcu gönderip bir ilke imza atmak en büyük temennimiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.