Mimaride Öze Dönüş

Mimaride Öze Dönüş
Son Dönemlerde Devlet Eliyle Yaptırılan Kamu Binalarının Mimari Tasarımlarında; Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin İlk Dönem Mimarisi ve Sentezleri Kullanılıyor

KARATAY HÜKÜMET KONAĞI
Şehir içinde kalan Karatay Kaymakamlığı yakın zamanda Adliye bölgesine taşınacak. TOKİ tarafından KTO Karatay Üniversitesi’nin yanına yaptırılan ‘Karatay Hükümet Konağı’ inşaatında sona gelindi. İhalesi 2019 yılında yapılan ve yüklenici firma Seler İnşaat tarafından yapılan binada son rötuşlar ve çevre düzenlemeleri yapılıyor.

BEŞTEPE KULLİYESİ’Nİ ANDIRIYOR

Beştepe Külliyesi’ni andıran mimarisiyle Karatay Hükümet Konağı’da özgün Selçuklu ve Osmanlı motifleri yer alıyor. Faaliyete geçtiğinde Hükümet Konağı’nda; kaymakamlık, nüfus müdürlüğü, tapu müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, mal müdürlüğü gibi birimlerin de yer alacağı öğrenildi. (Esra Örengül)

 

MERAM HÜKÜMET KONAĞI’NA DA KAZMA VURULDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi bu yıl yapılan Meram Hükümet Konağı’nda da çalışmalar başladı. Meram Belediyesi’nin karşı tarafında Azerbaycan Caddesi üzerine inşa edilecek binanın hafriyat çalışmalarına başlandı. Yer tesliminden itibaren iş teslim tarihi 500 iş günü olarak belirlenen Meram Hükümet Konağı da, özgün Türk mimarisinin izlerini taşıyacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.