Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Minibüsler zamlandı sıra otobüslerde mi?

Minibüsler zamlandı sıra otobüslerde mi?

Akaryakıt zamlarının önüne geçilemiyor. Dolar indi dolar çıktı sürecine bir süredir ara verdik. Sanki 13,50 bandına demir attı duruyor.

Dolar kaynaklı olmasa da akaryakıt fiyatları tüm dünyada ham petrolün fiyat artışından kaynaklı olarak artıyor.

Bugünlerde insanlar pek farkında değil belki ama depolar boşalıp akaryakıt istasyonlarına gidildiği vakit 1 ay önce 300-400 TL’ye dolan deponun 700-800 TL ile alandan ayrıldığı görülünce tıraşlar gözün önüne iniyor.

Dün 50 kuruş yakıyor diye övündüğümüz araç bugün kilometrede 1 TL’nin üzerinde yakıt harcıyor. Diğer masraflar da cabası…

Nakliye işi ile uğraşan kamyoncu esnafının zor günler geçirdiğini duyuyoruz.

Taksiler, dolmuşlar derken vatandaşın şehir içi ulaşımını sağlayan toplu taşıma araçlarına da bir bir zam geliyor.

Dün en son Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya'da minibüs ücretlerinde düzenleme yapıldığını açıkladı. Tabi mesele zam olunca herkes daha bir duyarlı davranıyor. Açıklamalarda güncelleme ve düzenleme denilmesi uygun görülüyor. Kim bilir belki de böyle denilince daha az can yaktığı düşünülüyordur.

Açıklamanı devamı şöyle:

"Akaryakıta, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen büyük artışlar nedeniyle minibüsle ulaşım ücretlerine düzenleme yapılma gereği doğmuştur. %30’luk bir artışla Minibüs indi- bindi ücretimiz 4,5 TL.-olarak güncellenmiştir. Uygulama 21 Ocak 2022 Cuma gününden itibaren geçerli olacak.”

Yani en kısa güzergâhtaki dolmuş ücreti 4,5 TL oldu.

Tabii bu açıklama gelince bizi bir merak sardı. Birkaç gün önce 75 adet otobüs alımı ile ulaşım hatlarını güçlendirecek olan Büyükşehir Belediyesi bu konuda ne düşünüyordu? Mevcut durum neydi?

Şu anda otobüslere tam biniş 2,5 TL, indirimli yani öğrenci grubu 1,55 TL’ye yararlanabiliyor.

Aylık abonmanlara göz attığımızda Tam 160 TL, indirimli 90 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm Türkiye’de toplu ulaşıma ciddi şekilde zam yapılıyor.

Konya Büyükşehir’in de ulaşımdan ciddi şekilde zarar ettiğini biliyoruz.

Bu nasıl rehabilite edilebilir akıl aşındırmak lazım.

Gönlümüzden geçen Konya’da otobüslere zam yapılmaması… Lakin bunu Uğur Başkan’ın ağzından tekrar duymadan içimiz rahat etmeyecek.

BOŞ TUTMANIN GEREKÇESİ NEDİR?

Bazı idarecilerin vatandaşı zorlamaktan zevk aldığını düşünmeye başladım. Kaçıncı defa yazacağız bilmiyorum. Eski Gar'ın Havzan çıkışındaki otoparkı inatla açmıyor birileri. Konuyla ilgili kaç defa mesaj aldım bilemiyorum. 5-6 ay önce sorunun çözülmesi için ilgilileri göreve davet etmiştik.

Daha önce otopark olarak kullanılan alan bomboş duruyor. Vatandaş aracını ya yol üstüne park edip trafiği aksatıyor ya da başka şeylerle uğraşıyor. ‘Yeni Gara gitsinler park parası ödesinler mi diyorsunuz yani?’ O zaman kapatın eski garı. Müze yapın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR