Minik yüreklere umut oluyorlar

Minik yüreklere umut oluyorlar
Koruma ve bakım altında bulunan yüzlerce çocuğa umut olmak isteyen gönüllüler Konya Koruyucu Aile Derneği çatısı altında buluşuyor.

Koruma ve bakım altında bulunan yüzlerce çocuğa umut olmak isteyen gönüllüler Konya Koruyucu Aile Derneği çatısı altında buluşuyor. Dernek; herhangi bir nedenle biyolojik ailesiyle büyüme olanağı kalmamış devlet koruması altına alınan çocukların bakım yöntemlerinden biri olan koruyucu ailelik sistemini tanıtmayı, yaygınlaştırmayı ve daha fazla çocuğun hayatına dokunmayı amaç ediniyor. Dernek Kurucu Başkanı Faruk Küçükkömürler, koruyucu ailelik sisteminin toplum tarafından yeterince bilinirlik kazanmadığını, amaçlarının bu hizmeti tanıtarak, doğru ailelere ulaşmak ve onlarında birer koruyucu aile olabilmelerine vesile olmak, daha çok çocuğun aile temelli bakım almasını sağlamak, mevcut koruyucu ailelerin de ihtiyaçları doğrultusunda desteklenmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Kendisinin de bir koruyucu aile olduğunu belirten Küçükkömürler, 25-65 yaş arasındaki her Türk vatandaşının koruyucu aile olmak için başvuruda bulunabileceğini söyledi. Konya Valiliği Sivil Toplum ve Dernekler Müdürlüğüne müracaat ederek, dernek kurulma işleminin de resmen başladığını ifade eden Küçükkömürler, “Dernek kurma sürecinin oluşmasında ve gerçekleşmesinde bizlere destek olan, başta Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür ederim. Vatandaşlar Konya Koruyucu Aile Derneği’ne [email protected] adresi üzerinden ulaşabilirler” dedi.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum