"Miras" oyununun gala gösterimi yapıldı

"Miras" oyununun gala gösterimi yapıldı
Ebru Aksakallı'nın yazdığı, Bayram Gündoğdu'nun yönettiği oyun, Tuzla'daki Şifa Kültür Merkezi'nde sahnelendi

İSTANBUL (AA) - Ebru Aksakallı'nın yazdığı, Bayram Gündoğdu'nun yönettiği "Miras" adlı tiyatro oyununun gala gösterimi yapıldı.

Roza Sanat Merkezi oyuncularının sahnelediği iki perdelik oyun, Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde Şifa Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

Tiyatro Roza Genel Sanat Yönetmeni Bayram Gündoğdu oyunda, Müslümanlara haram kılınan "faiz" yerine, toplumlarda sınıfsal çatlakları önleyen yardımlaşma ile kardeşliğe davet eden helal kazanç kapısı açılmasının gerekliliğinin işlendiğini belirterek, "Helal ticaret yolunu vurguladığımız ve bir babanın evlilik yolunda iş sahibi olmak isteyen oğluna verdiği destek sürecinde ne gibi zorluklarla karşılaştığını anlatan bu hikayede, bazen kahkahalar, bazen de hüzünlü duygular yaşatacak bir oyunla tiyatroseverlerle buluşacağız." ifadesini kullandı.

Gündoğdu, oyunun güçlü bir prodüksiyona sahip olduğuna işaret ederek, "her geçen gün bir adım daha ileri" anlayışıyla dünden farklı olmayı şiar edindiklerini kaydetti.

Oyunu izlemeye gelenler arasında, Mavi Kumpanya Sanat Yönetmeni Volkan Taha Şeker, Tekamül Tiyatro Sanat Yönetmeni Yasin Çetin, Boğaziçi Oyuncuları Sanat Yönetmeni Uğraş Atay, Sahne Depo Sanat Yönetmeni Ebru Aksakallı, Tiyatro Sonreplik Sanat Yönetmeni Vahit Çakmakçı, Tiyatro Minerva Sanat Yönetmeni İbrahim Yakut ile Karanfil Tiyatro Sanat Yönetmeni Ramazan Korkmaz da yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.