'Mısır ile ilişkilerimizde somut bir iyileşme görülüyor'

'Mısır ile ilişkilerimizde somut bir iyileşme görülüyor'
Hamas Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hamdan: "Mısır ile ilişkilerimizde somut bir iyileşme görülüyor. İlişkilerin gelişmesini ve Filistin davası açısından daha da iyiye gitmesini temenni ediyoruz"

GAZZE (AA) - Hamas Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Mısırlı yetkililerle temaslarda bulunduklarını belirtti.

Hamdan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır ile ilişkilerimizde somut bir iyileşme görülüyor. İlişkilerin gelişmesini ve Filistin davası açısından daha da iyiye gitmesini temenni ediyoruz" dedi.

Mısır ile ilişkilerin gelişmesinin, Gazze'deki insani durumu olumlu etkileyeceğini ifade eden Hamdan, "Gazze'deki durumun düzelmesi için en iyi şekilde bütün gücümüzle çalışmalıyız. Mısır ile ilişkilerin düzelmesi bu konudaki en önemli faktörlerdendir" diye konuştu.

Hamdan, iki taraf arasındaki muhtemel görüşmelere ilişkin ise detay vermedi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye de dün yaptığı açıklamada, Mısır'ın Sina ve Refah bölgelerinde askeri rol oynamadıklarını, Mısır'ın güvenliğine zarar verilmesine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.