Mısır ordusunun Sina'daki operasyonları

Mısır ordusunun Sina'daki operasyonları
Sina'da "terör unsurlarını" hedef alan hava saldırıları düzenlendi

KAHİRE (AA) - Mısır ordusunun, Sina Yarımadası'nda "terör unsurlarını" hedef alan hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Sina'da terör noktalarını hedef alan hava saldırıları düzenlendi"ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saldırılara ve sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan, Mısır resmi gazetesi Ahbaru'l Yevm'in internet sayfasında yer alan haberde, son iki günde El-Ariş, Şeyh Zuveyd ve Refah kentlerinde "terörle mücadele" çerçevesinde düzenlenen operasyonlarda "Ensar Beyt el-Makdis" örgütünden 65 kişinin ölü ele geçirildiği kaydedildi.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.