Mısır parlamentosu çoğunluk lideri Yezel öldü

Mısır parlamentosu çoğunluk lideri Yezel öldü
Mısır parlamentosunda yaklaşık 400 milletvekilinden oluşan Devleti Destekleme Koalisyonu'nun lideri Yezel hayatını kaybetti

KAHİRE (AA) - Mısır parlamentosunda çoğunluğu oluşturan Devleti Destekleme Koalisyonu'nun (DDK) lideri eski istihbaratçı Semih Seyf el Yezel dün gece Kahire'de öldü.

Mısır devlet televizyonu acil koduyla verdiği haberde, Yezel'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Lideri olduğu Koalisyon tarafından daha önce yayımlanan yazılı açıklamaya göre 70 yaşındaki Yezel, uzun süredir kan kanseri tedavisi görüyordu. Yezel'in bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yanlısı olarak bilinen Yezel'in geçen yıl seçimlerden sonra kurduğu DDK, parlamentodaki 596 milletvekilinden yaklaşık 400'ü tarafından destekleniyor.

Koalisyonun yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle lağvedilmesi için açılan dava hala devam ediyor.

Yezel, geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında yapılan parlamento seçimlerine "Mısır Sevgisi İçin" adında bir koalisyon kurarak katılmış ve parti listeleri için ayrılan bütün sandalyeleri kazanmıştı.

Mısır yasaları gereği parti listesinden parlamentoya giren milletvekillerinin ölümü veya istifası durumunda en fazla oy alan ikinci aday milletvekili oluyor. Bu nedenle Yezel'in yerine seçimde ikinci olan aday parlamentoya girecek.

Harp Akademisini 1965'te bitiren, ardından Cumhuriyet Muhafızları Birliğinde teğmen olarak göreve başlayan Semih Seyf el Yezel, sonraki süreçte askeri istihbarata, oradan da Mısır muhaberatına geçmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.