Mısır ve Fransa'dan ortak askeri tatbikat

Mısır ve Fransa'dan ortak askeri tatbikat
KAHİRE (AA) - Mısır ile Fransa ordularının ortaklaşa düzenlediği hava ve deniz tatbikatı başladı. Mısır ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Ramses-2016...

KAHİRE (AA) - Mısır ile Fransa ordularının ortaklaşa düzenlediği hava ve deniz tatbikatı başladı.

Mısır ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Ramses-2016 adını taşıyan ve İskenderiye sahilindeki Mısır hava sahasında iki ülke hava ve deniz kuvvetlerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatın birkaç gün süreceği belirtildi. Tatbikat kapsamında hava ve denizde keşif ve düşman güçlerini geri püskürtme eğitimi verileceği kaydedildi.

Tatbikatın, Mısır'ın Fransa'dan satın aldığı silahlar üzerinde eğitim verilmesi ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmasının ötesinde Libya'da DAEŞ'in hedef alınması ve Fransa'nın Libya'daki varlığının güçlendirilmesi gibi amaçları olduğu ifade ediliyor.

Geçen günlerde basında yer alan haberlerde, Mısır ile Fransa'nın düzenleyeceği ortak tatbikat ile Libya'ya düzenlenmesi düşünülen askeri müdahale arasında bağlantı kurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.