Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yargılamalar
Darbe karşıtı 53 kişi, 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Eş-Şarkiyye kentinde darbe karşıtı 53 kişiye, 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Eş-Şarkiyye'deki Belbis Ceza Mahkemesi'nde, izinsiz gösteri yapmak ve arbede çıkarmak gibi çeşitli suçlamalarla yargılanan 75 kişinin duruşması görüldü.

Duruşmada, 8 kişi 5'er yıl, 45 kişi de 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 22 kişinin ise beraatine karar verdi.

Başsavcılık, söz konusu 75 kişiye, "izinsiz gösteri düzenlemek, kentteki bazı kamu kurumlarına zarar vermek, arbede çıkarmak, şiddete teşvik etmek ve yasaklı bir örgüte mensup olmak ile kamu bütünlüğünü ve toplumsal barışı bozmak" suçlamalarını yöneltmişti.

Mısır'da demokratik seçimlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından birçok kentte darbe karşıtı gösteriler düzenlenmiş, gösterilere katılan yüzlerce kişi çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmıştı. Ayrıca ordunun yönetime el koymasının ardından göreve gelen Bakanlar Kurulu, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) "terör örgütü" ilan etmişti. Ardından İhvan mensupları "yasaklı bir örgüte mensup olmak" suçlamasıyla gözaltına alınmaya başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.