Mısır'da İhvan yöneticilerine yönelik ihlaller

Mısır'da İhvan yöneticilerine yönelik ihlaller
İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin ailesi:- "Bedii, 20 Ağustos 2013'ten bu yana ilerleyen yaşına, ilmine ve sosyal konumuna saygı duyulmaksızın çeşitli ihlallere maruz kalıyor"

KAHİRE (AA) - Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin çeşitli ihlallere maruz kaldığı bildirildi.

Bedii'nin ailesi tarafından yapılan ve kızı Duha'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında yayımladığı açıklamada, "Tora Cezaevi'nde tutulan Bedii, 20 Ağustos 2013'te tutuklandığından bu yana ilerleyen yaşına, ilmine ve sosyal konumuna saygı duyulmaksızın çeşitli ihlallere maruz kalıyor" bilgisi paylaşıldı.

Bedii'nin darp ve hakaretlere maruz kaldığının tutanaklarda kayıtlı olmasına rağmen konuyla ilgili herhangi bir soruşturma yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Bedii'nin yaklaşık üç yıldır tecrit hücresinde "giyim, kuşam, yemek, dolaşma" haklarının kısıtlandığı bildirildi.

Bedii'nin çoğu zaman da "ziyaretçi yasağı" uygulamasıyla mağdur edildiği kaydedildi.

İnsan hakları örgütlerinin bu haksızlıklar karşısında sessiz kalması eleştirilirken söz konusu ihlallerin sorumluluğunun İçişleri Bakanlığı ile cezaevi yönetiminde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Zulmün biteceği yönünde müjdeli bir rüya gördüğünden bahseden Bedii'ye ceza olarak yatağında yatmasına izin verilmedi ve bir hafta süreyle yerde yatırıldı. Eğer ilim ehli, kıymet sahibi, yaşı ilerlemiş İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'ye bunlar yapılıyorsa, zulümle dolmuş vatanımızda medyada tanınmayan, yaşları küçük olan gençlere kim bilir daha neler yapılıyor."

İhvan'ın sekizinci Rehberlik Konseyi başkanı olan 73 yaşındaki Bedii, darbenin ardından Ağustos 2013'te tutuklanmış, "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" davasında idam cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.