Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki saldırı

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki saldırı
Terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran "Sina Vilayeti", Sina Yarımadası’nda askeri araca düzenlenen bombalı saldırıyı üstlendi

KAHİRE (AA) - Mısır'da, terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran "Sina Vilayeti" adlı örgüt, bugün güvenlik güçlerini hedef alan saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Örgüte ait sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımlanan açıklamada, örgütün Refah kentinin güneyinde yer alan El-Mehdiye kontrol noktası yakınında askeri bir araca yapılan ve 2 askerin öldüğü bombalı saldırının sorumluluğunu üstlendiği kaydedildi.

Olayla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

Kuzey Sina ilindeki Refah kentinin güneyinde yer alan El-Mehdiye kontrol noktası yakınında askeri bir araca yapılan bombalı saldırıda 2 asker ölmüş, 2 asker yaralanmıştı.

Kuzey Sina’da, Kasım 2014’te terör örgütü DAEŞ’e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren “Ensar Beyt el-Makdis” adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013’ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde “terörist” olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, “güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri” gerekçesiyle operasyonlar gerçekleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.