Mısırlı milletvekili Akkaşe'nin milletvekilliği düşürüldü

Mısırlı milletvekili Akkaşe'nin milletvekilliği düşürüldü
Mısır parlamentosu, İsrail’in Kahire Büyükelçisi Koren'i geçen çarşamba günü evinde kabul ettiği gerekçesiyle bağımsız milletvekili Akkaşe’nin milletvekilliğini, oy çokluğuyla düşürdü

KAHİRE (AA) - Mısır parlamentosu, İsrail’in Kahire Büyükelçisi Haim Koren'i geçen çarşamba günü evinde kabul ettiği gerekçesiyle bağımsız milletvekili Tevfik Akkaşe’nin milletvekilliğini düşürdü.

Mısır devlet televizyonunda yer alan habere göre, Mısır parlamentosu, geçen çarşamba günü Ed-Dekahliye ilindeki evinde Koren'i kabul ettiği gerekçesiyle Akkaşe’nin milletvekilliğini oy çokluğuyla düşürdü.

Mısır’ın, başta İsrail ile olan barış anlaşması olmak üzere uluslararası anlaşmalara saygı duyduğunu belirten Parlamento Başkanı Ali Abulal, parlamentonun da Mısır topraklarında bulunan büyükelçiler ve yabancı ülkelerin temsilcilerine karşı saygı duyduğunu ifade etti.

Akkaşe’nin milletvekilliğinin düşürülmesi için parlamentoda yapılan oylamayla eş zamanlı olarak Koren tarafından yapılan yazılı açıklamada ise kendisi ile Akkaşe arasında gerçekleşen görüşmenin iki ülkenin çıkarına olduğu kaydetti.

Mısır Temsilciler Meclisi, İsrail'in Kahire Büyükelçisi Haim Koren'i çarşamba günü Dekahliye'deki evinde kabul ettiği için meclis perşembe günü bağımsız milletvekili Tevfik Akkaşe'yi özel soruşturma komisyonuna sevk etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.