MİSMESH’TEN OZONLU SU İLE HASTA YIKAMA HİZMETİ

MİSMESH’TEN OZONLU SU İLE HASTA YIKAMA HİZMETİ
2011 yılında Konya’da ilk Sağlıklı Yaşam Koçluğu firmasını kuran, Hasan Ali Kılıç yine bir ilke daha imza atarak Türkiye’de bir ilk olan Ozonlu Su ile Hasta Yıkama Hizmetini Konya halkının hizmetine sundu.

2011 yılında Konya’da ilk Sağlıklı Yaşam Koçluğu firmasını kuran, insanların hastalanmadan nasıl yaşayacaklarını temel alan “Sağlık Sizsiniz” kitabının yazarı ve Konya’daki en lüks restoranlarda bile kullanılmayan Himalaya Kristalini işletmeciliğini yaptığı restoranda tuz yerine kullanan Hasan Ali Kılıç yine bir ilke daha imza atarak Türkiye’de bir ilk olan Ozonlu Su ile Hasta Yıkama Hizmetini Konya halkının hizmetine sundu.

Mismesh Konya Evde Hasta Yıkama Hizmetlerini Konya’da hizmete sunan Hasan Ali Kılıç; 2005- 2008 yılları arasında annesinin felçli olarak yaşamasından dolayı yıkama hizmetinin zorluklarını yaşamış biri olarak bu hizmeti Konya’ya getirdi. Kılıç, 2018 yılının Temmuz ayında yıkama hizmetinin hastanın yatağında verilebiliyor olmasını internetten görünce bu hizmeti Konya halkına sunmak amacıyla firma kuruluşu yaptım ve 2018 yılı Ekim ayında da makineyi alarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Kılıç, Mismesh Evde Hasta Yıkama Hizmetlerinin; “Ozonlu Su İle Yatağından kaldırılmadan Hasta Yıkama Hizmeti, Hastane ve Evde Planlı Hemşire Hizmeti, Hastane ve Evde Refakatçi Hizmeti, Evde Bakım Hizmetleri (Yara Bakım – Sonda Takım – Serum Takım – Enjeksiyon vb), Medikal ve Sarf Malzeme Temini – Satış ve Kiralama Hizmetleri, Bioenerji Masaj Hizmeti ve Sağlıklı Yaşam Destek Ürünlerini kapsadığını sözlerine ekledi.

hasta-yikama-foto-9-768x512.jpg

ORTAMDAKİ KOKU VE MANTAR DA YOK EDİLİYOR

Özel tasarlanmış hasta yıkama makinesinin özelliklerini paylaşan Kılıç şunları aktardı: "İki hazneli yıkama ve kurutma özelliği bulunan bir makinedir. Birinci hazne mevcut olan temiz suyu hastanın vücut ısısına göre ayarlamakta, hasta için uygun sıcaklıkta suyu oluşturmakta ve havadaki oksijenin içerisinde bulunan ozonu özel bir cihaz ile yıkama suyunun içine almakta ve hastalarımıza ozonlu sıcak su ile hasta banyosu yaptırılmaktadır. İkinci hazne hastayı yıkama işlemi yapılırken kullanılan kirli suyu vakumlu bir sistemle vakumlamakta ve bu şekilde kirli su hasta ile tekrar teması engellenmektedir.”

Ayaktaki mantar koku ve yara gibi sorunlara da özel çözümler ürettiğini belirten Kılıç şöyle konuştu: “Termomesh ozonlu ayak kurutma cihazı ile hastanın ayakları hijyenik bakım yapılarak kurutulur. Ayağı ozonlu sıcak hava ile kuruttuğu için ayakta hijyen sağlar ve kullanıldığı ortamdaki koku ve mantar yok olur."

OZON GAZI İNSANLARA FERAHLIK VE ZİNDELİK HİSSİ VERİYOR

Ozonlu suyun faydalarından da bahseden Hasan Ali Kılıç ”Ozon Gazı ortamdaki hava kirliliği ve kötü kokuları yok etmesi sayesinde insanlara ferahlık, zindelik hissi verir. Daha iyi düşünmelerini ve yaptıkları işe daha iyi konsantre olmalarını sağlar. Ozon Gazı mantar, kaşıntı ve benzeri hastalıkları kısa sürede yok eder. Ozon Gazı sinir harabiyetinin azalmasına da yardımcıdır. Enfeksiyona neden olan mikroorganizmalarla savaşan vücut savunma hücrelerini alarma geçirerek savaşma kapasitelerini yükseltir. Böylece hastada meydana gelmiş olan yatak yaralarının iyileşmesine yardımcı olur. Ozon klordan 3125 kat daha dezenfektan etkiye sahiptir. Evde kullanılan şebeke sularının ozonla temas ederek cihazdan geçmesi durumunda antibakteriyel saf su elde edilir. Sürekli yatan hastaların deri hassasiyeti çok yüksek ve ciltte de su kaybı olduğu için, elde edilen bu saf su ile yıkanması önerilmektedir” diye konuştu.

KULLANDIĞIMIZ ŞAMPUAN VE SABUNLAR TAMAMEN DOĞAL

Yıkamada kullanılan şampuan ve sabunların tamamen doğal olduğunu belirten ve yıkama hizmetinin adımlarını açıklayan Kılıç verdikleri hizmeti şu şekilde anlattı: “erkek hastalarımız için erkek hemşire, kadın hastalarımız için de kadın hemşire olmak üzere iki tane sağlık personelimiz bir de makine için teknik destek elemanımızla hizmet sunuyoruz. Selamlaşma, hal hatır sorulur sonrasında ev halkından birinin veya bir komşudan gözetimi talep edilir. Yapılacak işlemler hastaya ve gözlemciye anlatılır bir itirazları olup olmadığı sorulur ve izinleri imzayla alarak sorumluluk almaları istenen anlaşma imzalatılır. Hasta ön muayeneden geçirilir ( Ateş – Nabız – Tansiyon ölçülür ve Açık yara kontrolü yapılır), hastanın tercihleri sorulur (sabun, şampuan gibi), Tesisat yerleri gözlemci nezaretinde tespit edilir ve bağlantılar yapılır, oda sıcaklığı ölçülür ve uygun sıcaklığa getirilir. Daha sonra yıkama işlemine başlanır. Besmele çekilerek eldivenler giyilir maskeler takılır önlükler giyilir. Tek kullanımlık malzemeler gösterilerek açılır ve hastaya özel malzemeler olduğu söylenir. Küvet hastanın altına sistemimiz uygulanarak yerleştirilir ve hasta içinde kalacak şekilde şişirilir. Hastanın kıyafetleri çıkarılarak hazır hale getirilir, kurulama malzemeleri hazır halde tutulur. Şebeke musluğu açılarak cihaz çalıştırılır sıcak su evde varsa evdeki yoksa cihazdaki sıcak su kullanılarak yıkama hafif tempo ve dokunuşlarla baş bölgesinden başlanarak hiyerarşi izlenir (abdest hiyerarşisi) parmak ucuna kadar yıkama devam edip bitirilir. Vücut yıkaması esnasında saç kurutulması yapılır ve baş havluya sarılarak vücut yıkamasının bitmesi beklenir. İşlem sırasındaki konuşmalar hasta rahatsız olmaması için fısıltı halinde olmalıdır. Su sıcaklığı sürekli kontrol edilerek ve hastaya memnun olup olmadığı sık sık sorulur. Yıkama bittiğinde hasta küvetin altına önceden serilmiş havlu üzerine alınarak yavaş ve hafif dokunuşlarla kurulama işleme yapılır. Hasta alt-üst havlusuyla yatakta kalacak şekilde giydirme işlemi yapılır. Saç ve manikür-pedikür veya diğer işlem talepleri varsa uygulanır. Ekip tek kullanımlık malzemeleri bir poşete koyularak atılması için evdeki gözlemciye teslim eder. Ekipman listesi kontrol edilir, ekipman ve demirbaş malzemelerin toplandığı tespit edilir. Gözlemciye işlemin sorunsuz bitirildiğine dair evrak imzalatılarak işlemin bittiği merkeze bildirilerek adres terk edilir.”

whatsapp-image-2018-10-27-at-15.25.12.jpeg

MADDİ İMKÂNI OLMAYAN HASTALARIN DA BU HİZMETTEN FAYDALANMASINI SAĞLIYORUZ

Belirli bir maliyeti olduğundan dolayı ücretli olarak vermekte bulundukları bu hizmetten maddi imkânı olan ailelerin faydalandığını belirten Kılıç, maddi imkânı olmayan, kamu kurumlarında kayıtlı olan veya olmayan hastalara da bu hizmetten faydalanma imkânı vermek amacı ile kamu kurumları ve kamu yararına faaliyette bulunan sivil toplum örgütleri ile iş birliği yaparak maddi imkânı olmayanların da bu hizmetten faydalanmalarını amaçladıklarını söyledi. Kılıç sözlerini şu şekilde tamamladı: “ Her ne kadar hasta ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştırmak ve tüm aileyi mutlu ederek halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek devletimizin asli görevleri arasında olsa dahi her şeyi devletten beklemek yerine sizlerin öncülüğünde bu hizmeti toplum geneline ulaştırmak birincil önceliğimizdir. Fakat kendi başımıza ancak belli konularda yetebiliyoruz. Sizin gibi kamu yararına faaliyette bulunan sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak yetemediğimiz konulara da yetişmek istiyoruz. Ozonlu hasta yıkama makinesi, Ozonlu ayak kurutma ve bakımı makinesi, Ozonlu halı süpürgesi inovatif yüksek teknoloji makinelerimizle engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere bu hizmeti layığı ile yerine getirmeyi amaçlamaktayız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.