Zeki Altındağ İlkokulu öğrencileri Ankara’da tarih yolculuğuna çıktı!
Zeki Altındağ İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, eğitim ve kültür gezisi kapsamında Ankara’nın önemli tarihî mekânlarını ziyaret etti. Sınıf öğretmeni Sinem Tel eşliğinde gerçekleştirilen gezide öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti.
Program kapsamında Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi ve günümüzde kullanılan Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını da gezen öğrenciler, Cumhuriyet’in kuruluş süreci ve Türkiye’nin demokrasi tarihi hakkında yerinde bilgi edindi.

EĞİTİMİ SINIFIN DIŞINA TAŞIDILAR
Gezinin devamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesindeki Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni ve akvaryumu ziyaret eden öğrenciler, hem kültürel birikimlerini geliştirme hem de farklı canlı türlerini gözlemleme fırsatı buldu.

Eğitimi sınıf ortamının dışına taşıyan gezi, öğrencilerin tarih bilincinin gelişmesine, millî değerleri yakından tanımalarına ve unutulmaz anılar biriktirmelerine katkı sağladı.
Sınıf öğretmeni Sinem Tel, gezinin gerçekleştirilmesine verdikleri destekten dolayı Okul Müdürü Ziya Dağlı’ya ve müdür yardımcılarına teşekkür etti.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.